Dnes mi dala pediatricka "potvrdenie osetrujuceho lekara na ucely posudenia naroku na prispevok pri narodeni dietata a priplatok k prispevku pre prvonarodene dieta". Na internete som si nasla 2 rozne tlaciva, ktore musim vyplnit - jedno pre prispevok, druhe pre priplatok. Staci mi od lekarky jedno potvrdenie pre prispevok i priplatok alebo potrebujem dvakrat toto potvrdenie a ku kazdemu tlacivu ho pridat osobitne? Mozno hlupa otazka, ale mam pocit, ze je tu okolo tolko byrokracie, ze uz si nie som nicim ista... Dakujem
Tlačivo na príspevok pri narodení dieťaťa Ti dá vytlačené matrika,keď si ideš pre rodný list dieťaťa..Tlačivo na príplatok ku príspevku pri narodení dieťaťa si treba stiahnuť z netu,vypísať a dať potvrdiť pediatričke,že sa dieťa dožilo viac ako 28 dní a svojej gynekologičke,že si chodila na poradne v tehotenstve.žiadosť o prídavky na dieťa vypisuješ už priamo na UPSVaR kde ideš odniesť tieto 2 tlačivá.Potrebuješ aj kópiu rodného listu a svoj OP.
@br35 pokial ma dieta miesto obvykleho pobytu v zahranici /a teda aj pediatra/ nemas podla novych zakonov narok na prispevok pri narodeni...
@erienka ahoj staci jedno, je to k priplatku k prispevku.