Stačí jedno potvrdenie k žiadosti o príspevok a prídavok?

erienka
12. júl 2013

Dnes mi dala pediatricka "potvrdenie osetrujuceho lekara na ucely posudenia naroku na prispevok pri narodeni dietata a priplatok k prispevku pre prvonarodene dieta". Na internete som si nasla 2 rozne tlaciva, ktore musim vyplnit - jedno pre prispevok, druhe pre priplatok. Staci mi od lekarky jedno potvrdenie pre prispevok i priplatok alebo potrebujem dvakrat toto potvrdenie a ku kazdemu tlacivu ho pridat osobitne? Mozno hlupa otazka, ale mam pocit, ze je tu okolo tolko byrokracie, ze uz si nie som nicim ista... Dakujem

linda20111
12. júl 2013

@erienka ahoj staci jedno, je to k priplatku k prispevku.

veronika0
12. júl 2013

@erienka zvlast sa vypisuje pre prispevok pri narodeni dietata, zvlast je tlacivo pre priplatok k prispevku a zvlast su aj pridavky na dieta...

erienka
autor
13. júl 2013

@veronika0 ano, len som myslela, ze ci mi potvrdenie od lekara staci len jedno pre obe tlaciva

veronika0
13. júl 2013

@erienka ty potrebujes potvrdenie od svojho gynekologa a pediatra len na ten harok co mas pre ten jednorazovy prispevok pri narodeni... zvysne uz len tak vypises

slavka034
13. júl 2013

Tlačivo na príspevok pri narodení dieťaťa Ti dá vytlačené matrika,keď si ideš pre rodný list dieťaťa..Tlačivo na príplatok ku príspevku pri narodení dieťaťa si treba stiahnuť z netu,vypísať a dať potvrdiť pediatričke,že sa dieťa dožilo viac ako 28 dní a svojej gynekologičke,že si chodila na poradne v tehotenstve.žiadosť o prídavky na dieťa vypisuješ už priamo na UPSVaR kde ideš odniesť tieto 2 tlačivá.Potrebuješ aj kópiu rodného listu a svoj OP.

mamuska86
4. mar 2015

@slavka034 Môžem požiadať o ten príspevok aj ked nemám trvalé bydlisko,tam kde budem rodiť?Bývam a mám len prechodné bydlisko,tam kde budem rodiť.Tak neviem,či sa to dá.

slavka034
5. mar 2015

@mamuska86 žiadosť dokladujes úradu podľa miesta trvalého bydliska

br35
25. aug 2015

@slavka034 ahoj chcela by som Sa ta opytat a poradit ako to je... ze aky formular potrebujem od svojho gynek. a pediatka ked zijem v zahranici ?kde na netecie to mam stiahnut ?Dakujem pekne.

loginexistuje
25. aug 2015

@br35 pokial ma dieta miesto obvykleho pobytu v zahranici /a teda aj pediatra/ nemas podla novych zakonov narok na prispevok pri narodeni...