Ahojte, mam taku dilemu, ci si dat ziadost na vybavenie predlzenej platenej rodicovskej dovolenky. Vacsinou resp. co som sa docitala sa dostava z nepriazniveho zdravotneho stavu dietata. My mame problem s ockami, diagnozu astigmatizmus, co je nieco ako tupozrakost, na oboch ockach, taktiez syndrom suchych oci, treba kvapkat niekolkokrat denne, nosit okluzor na pravom oku, taktiez nosit silnejsie dioptrie. Dieta byva unavene, s bolestami hlavy a oci. Navyse sa nam casto pusta krv z nosa, niekedy je to dost silne teda aj dlhsie trva kym sa zastavi krvacanie.Vobec neviem ci sa mi to oplati zacat vybavovat resp.ci by to stacilo na schvalenie...
@mawka viem ze je to viac-menej bezne len sa mi jedna o to,ze je to dieta,ktoremu sa hlavne zrak vyvija do 6 rokov, a v skolke sa tym ci mu treba kvapnut,zalepit oko alebo trenovat zrak zaoberat nebudu, nie su tam od takych veci.preto som, ze ci by nebolo lepsie byt doma a dbat na to co nam kazala doktorka hlavne do tych 6 rokov kym je mozna naprava.na Orl sme este neboli ale budeme musiet ist lebo niekedy je toho uz vela a zevraj to byva sposobene viacerymi faktormi ci bakteriami alebo hemofiliou.tak pre istotu.ale vyskusam aj ten gelaspon som nevedela ze nieco take existuje
@meteorka tak to prekonzultuj s ocnou lekarkou. trebars nasa skolka nema problem kvapkat do oci, do nosa napr. pri alergiach - pokial to nie su ATB tak v pohode. ved uvidis.
mne zacalo krvacat z nosa po tom, co som v jasliach dostala drevenou kockou do nosa od spolujaslickarky 😀 . a ta cievka mi robievala problemy stale. niekolkokrat vypalovali, aj tak neppomohlo. tiez mi strasne valila z nosa krv, hrozne. ale ten gelaspon pomohol vzdy. a potom mi to prechadzalo a teraz uz sa mi pusta len ked je velmi horuco. nemozem napr. do sauny.
@mawka no urcite sa budem aj u nej informovat aky ma nazor, nadmu sa zacala pustat krv v 8 mesiacoch sama od seba, a je to do teraz, mali sme aj askorutin ale nic z toho, a doktorka tiez hovori ze su to zilky ale tak na oci tiez hovorila ze je to asi alergia a nakoniec sme skoncili so silnymi dioptriami a tupozrakostou spojenou so suchymi ocami.takze radsej pojdem aj na to orl nech viem co to je.
@meteorka bud rada, ze mu to zistili zavcasu. mne stale davali okuliare, vzdy zle, este som sa vzdy cudovala, ze naco ich mam, ked sa mi cez ne zle pozera. a potom som si dala sukromne vysetrit zrak, podrobne, kompletne a vyslo toto. v podstate ma to nejako neobtazuje, az na to, ze sa mi zrak zhorsuje rychlejsie a teda tie unavene oci, svrbenie, suche oci. su proste namahane. rozhodujem sa ci sa dat operovat. co ja viem. pride mi to strasne drahe a nebviem, ci by sa to dalo nejako obist, ze cez poistovnu.
@mawka no ono by mu to ani nezistili keby som sa sama nevybrala, mne ocna hovorila ze operovat sa to neda ale neviem co mala na mysli, lebo v dnesnej dobe sa da pomaly vsetko.keby sa to dalo tak v dospelosti mu to hned dame urobit aby to mal ok ale poistovna samizda nepreplaca nic alebo minimum,neviem ale ludi co poznam tak platili do tych 300 eur.
@meteorka astigmus sa da zvladnut....nic extremne to nie je...samozrejme,kde sa stanovia spravne dpt...ale jasne,ze u dietata je to narocnejsie ako keby malo bezne dpt...
Astigmatizmis mám aj ja, treba hlavne správne dioptrie a hlava má prestala bolieť. Časté krvácanie z nosa som taktiež mavala a vypálili mi coevku alebo sú také špeciálne vstrebatelne hubky. Takže nehnevaj sa, ale toto vážne nie sú diagnózy na predĺženie R*D
@meteorka s astigmatizmom a krvacanim z nosa zijem cely zivot a ani som o tom netusila (o astigmatizme). a zijem normalny zivot. neviem, ci je toto zrovna diagnoza, pre ktoru by si musela ostavat na predlzenej rodicovskej.
inak je sranda, ze som sa to dozvedela az ako dospela, moznosti liecby: bud drahsie skla do okuliarov, take speci alebo operacia, ale tu si musim hradit sama.
krvacanie z nosa, staci navstivit ORL, bud mu vypalia cievku v nose alebo z toho moze vyrast a nemusi, ale tiez to nie je zivot ohrozujuca diagnoza a ani vazna diagnoza. boli ste na ORL s tym krvacanim? Na zastavenie krvacania z nosa je skvely gelaspon 🙂 vyskusaj.