Dobry vecer, chcela by som sa spytat, ci je mozne spatne vyplatit rodicovsky prispevok. Narok nan mi vznikol po skonceni riadnej MD 15.12.2018. Zial, chybnou informaciou, ze vyplatenie rodicovskeho prispevku prebehne automaticky, som si on zabudla zaziadat a zistila som to az teraz, ze mi peniaze na ucet nechodia( ano viem, moja chyba, no zial riesila som vazne zdravotne problemy) Dakujem za odpoved
O RP sa dá požiadať najneskôr do 6 mes po narodení, neviem či aj 6 mes po MD, radšej to rieš čím skôr. Potrebuješ k žiadosti doložiť zo sociálnej poisťovne papier, že si poberala materskú.
Presne ako vyssie pisali. Pol roka spatne. Akurat som tam bola nedavno, tiez som.mala mylnu informaciu ze nemozem poberat rodicak ked robim 😂 no co uz, my sprosti sa ucime na vlastnych chybach 😁😅
Ahoj, prosím ta vybavila si to?? Môj muž mi hovorí, že áno prišiel rodičak..a to chodili iba prídavky.. 11.1 mi skončila MD.. Takže hneď v pondelok nabehnem na upsvar..
Bola som dnes, všetko ôk 🙂
@vivi1984 Polroka spätne vyplatia. Takze cim skôr ist podat žiadosť na UPSVaR. Len pre zaujímavosť kto ti podal tu informaciu?