Spätné vyplácanie rodičovského príspevku

liana223
24. máj 2016

Dobrý deň chcela by som sa opýtať ak sa dcérka narodila v decembri a som ešte maloletá a čakala som na súd o určeni rodičovských práv a začala som rodičovsky prispevok poberať až v máji vyplatí mi sociálna poisťovna rodičovsky príspevok za 4mesiace spätne? Vopred ďakujem za odpoveď

yvkay
6. jún 2016

Ano,vyplati ale mala by si o to poziadat.spytaj sa na upsv a r. Da sa poziadat spatne 6 mesiacov o vyplatenie.

r1000
4. nov 2016

ahoj prosim viete nam poradit prosim znama ma malu ma 1,5roka no na malu dostava len pridavky.lebo ma este jedno babetko no to ma jej byvaly partner a buduci rok bude mat tri roky.on dostava rodicovsky.ona nic nerozumiem preco ved su to peniazky na deti.ked bude mat to babo tri.poziada si oba na malu o rodicovsky krasne sa o nu stara ale je im tazko financne zit len s pridavok a nejakej brigadky.vyplatia jej spetne za malu ci len spetne 6mesiacov.dakujem

fidorka7
10. nov 2016

@r1000 ak to prvé dieťa je zverené do osobnej starostlivosti otcovi a on poberá RP, tak matke vznikne nárok na RP na ďalšie dieťa až keď otec poberanie ukončí. Nech si zatiaľ požiada o hmotnú núdzu.
Je to preto, že niektorí naši spoluobčania obchádzali zákon tým, že si manželia zverovali deti vzájomne aby mohli poberať Rp súčasne obaja na dve deti v jednej rodine. Takže ten z rodičov, ktorý prišiel o dieťa je akoby "potrestaný".

r1000
11. nov 2016

Dakujem za odpoved.hmotnu pomoc dostava 100e.ak jej vznikne narok na rodicov.hmotnu pomoc musi zrusit.je sama s jednym dietatom v podnajme a pracu nema len brigadyraz zacas.
@fidorka7 malu ma stale choru.

fidorka7
11. nov 2016
fidorka7
11. nov 2016

@r1000 vysvetlila som ti vyššie, to že je malá chorá s tým nič nemá