Dobry den . Prisla som do UK v roku 2014 po ukonceni studia. Hned som nastupila do prace na partime . Pracovala som rok aj 8 mesiacov. V novembri v roku 2015 som otehotnela pracovala som este mesiac ale musela som prestat pracovat nakolko som mala problemy z tehotenstvom nakolko praca bola neadekvatna pre mna pretoze nachadzala sa v chladnom prostredi a bola fyzicky narocna jedna sa o maso kombinat.
Ziadala som si tu v Uk Maternity alowance ale mi to zamietly nakolko som nepracovala az do aprila . Potom som si poziadala o Income support kde somnou urobily habitual residence test ktory somnou ani nemaly robyt ... ale urobily ho somnou a nepresla som nim . Nakolko som tu neni 5 rokov . Tymto padom som uplne bez financii a nemam tu narok na nic na ziadny benefit. Bola som V Londyne na Slovenskej ambasade Tymto sa chcem opytat co potrebujem na Matersky prispevok a prvorodenecky prispevok. Prosim Vas o pomoc a radu ako mam dalej postupovat
Som uplne zufala dakujem za info ...
príď domov,krv nie je voda,rodina ti nedá zahynúť hladom
No ibaze dropcek ocka mat nebude lebo nas opustil ...a doma na Sk rodinu nemam ...cize ak ani doma nemam pravo na nic ...tak nwm co budem robyt ... :'(
Co Ta viedlo mat babatko bez zabezpecenia? Ako to, ze nemas nikoho? Vsetci zomreli?
Takze ty si tu uz az dva roky a tak preto by si ocakavala s natiahnutou rukou, ake benefity dostanes.
Mesiac po otehotneni si odisla z roboty. Hmmm
Tak to ppviem takto. Ja som tu uz 12 rokov, non stop robim, platim dane, hypoteku a myslim na buducnost. Je mi luto, ze nemas ani na chleba, na druhej strane nesuhlasim, aby moje dane isli na socky tvojho typu.
Skoncili sa v UK casy, ze deva otehotnela a dostala dom, aby mala kde byvat.
Tvoje dieta ma aj tatu, tak nech sa aj ako tata stara.
Preco nemas narok ani na benefity? Lebo tu niesi 5 rokov alebo si pracovala kratko?
@chalsie moja zlata, nie je pravda, ze ostatni dostavaju, len ty nie..... dnes sme mali dievcinu z Litvy, taktiez tu kedysi bola, pracovala a potom otehotnela, sla nazad dom a teraz je tu opat a caka, ze sa stat postara.... lebo tak to kedysi bolo..... bohuzial, stat nie je dojna krava, tak treba toho ocka ponahanat, co si zarobil, nech sa aj postara. Preco by mal stat plnit ulohu rodicov, to nepochopim. A btw, preco by nemalY (tvoj pravopis oci kole, prepanajana, chodila si vobec do skoly) robit habitual residence????
dropcek...... praudu...... drzte mne.........
A z coho si vlastne zila cely ten cas? @chalsie
Nechapem ako je mozne, ze nemas narok na nic, ak si tam skoro 2 roky pracovala, aj ked si pracovala v tazkych podmienkach, zamestnavatel je povinny ti prisposobit pracovne podmienky pocas tehotenstva
Zila som tam 6 rokov, bola som tam tehotna a nedovolili mi ani sanon preniest do archivu
@moni244 Ako vies ze som poriadne nedokoncila skolu co tu pleties ?? co tu rozoberas ja riesim nieco uplne ine tak pis k meritu veci a nebud od veci viem. Mohla som si mysliet ze clovek sa nedocka uz ani rozumnej odpovedi a pomoci uz na dupel nie ... Pisete mi ze som nezodpovedna a co ja viem co ale ani jedna z vas nevie cim som si tu presla co som mala a ako ma oklamaly ... vsetci posielate ma na Slovensko ze rodina mi pomoze ....neviem ktora ked ze rodicou nemam a Babku mam 5 rokou mrtvu ... ALE KLUDNE MI KIDAJTE VSETKE MA POZNATE VIETE ZE SOM DEBILKA ANI SKOLU NEMAM ...DOKONCENU ESTE CO .....
@chalsie no lebo tvoj pravopis je akoby si nedokoncila ani zakladku...... sorry, je to tak. Nie, nevieme, cim si si presla, lebo si to nenapisala. A vsetci sme si niecim presli, takze sa ukludni, nie si jedina, co ma problemy. Ja len neviem, aku pomoc si teda ocakavala? Mozno ze ti niekto ponukne ubytko, zadara a bude ta zibit, kedze nadejny otecko sa vyparil. A co jeho rodina, vedia o tom, ako sa zachoval?
@chalsie tak odpovedz na otazky a nechaj pravopis tak, aku pomoc ocakavas?
@obsadenemeno Ale teras riesime moj pravopis ?? aj keby som bola z osobitnej to je jedno do toho nikoho nic nieje a aj ty mas chyby 🙂 uz ked sme pri tom ..ja som chcela tu najst nieaku skusenu mamicku ktora by mi napisala co potrebujem doma vybavit . a trochu som tu cakala ludckost ..mozno aj cloveka z ktorym by som sa porozpravala lebo to dobre padne to je cele . Co sa tyka na Slovensku MAM ubytovanie oto mi nejde . ale DAKUJEM VSETKYM ...
@chalsie otec ti musi platit na dieta vyzivne, to ries ako prve ked sa dieta narodi. S tymi peniazkami na slovensku + rodicak + prispevok pri narodeni + veelmi skoro nazad do prace vyjdes slusne. Predaj, co sa da, tu si prenajmi najmensiu garzonku aka je len mozna, pre teba a babo to staci. Lepsiu radu pre takuto situaciu aj tak nenajdes. V UK z platu aky asi mas pri popise svojho povodneho zamestnania jasle neuplatis nikdy a bez prace ostat nemozes, lebo budes samozivitelka. Takze nazad domov, aspon do 4 rokov veku dietata, potom sa mozete vratit do Uk a ono do skoly.
A dieta porod prosim ta na slovensku, nie je to rozmar, ale v prvej rade bude potom slovak, slovensky rodny list, slovensky stred zaujmu, inak ti ho otec anglican mozno ani nedovoli na slovensko odviezt. Aj s pridavkami /rodicakom potom nebude problem, len sa nacas prihlas do zdravotnej poistovne a to vsetko okolo toho.
@chalsie ja nemam chyby, ja mam preklepy, lebo pisem na tablete a mam to nastavene v anglictine, takze mi tu nahadzuje anglicke slovicka..... a ty si nenapisala, ze chces ist na Slovensko, tak my nie sme mindreaders aby sme vedeli, co vlastne chces. A co doma vybavit, zajdes si na UPSVaR a tam ti poradia.
na prispevok pri narodeni narok nemas. Iba na rodicak, musis byvat na svk