Som tehotná a vyradili ma z evidencie

gabikaszamkova123
14. okt 2016

Ahojte som v 24 tt tehotenstva a mám taki menší problem.. na úrade prace má vihodili z evidencii a som prvorodička mám 21 rokov a žijem s rodičmi .... a môj problém je teda ak by mi tu niekto poradil ..keď má trz vihodili z evidencii kto mi bude hradiť poistku no aj keď pôjdem rodit ktomi to wsetko bude hradiť a ako to bude s materskou budem mať nato nárok ? Alebo si to všetko budem hradiť ja sama ? Ďakujem za odpovede .. 🙂

pribinak
14. okt 2016

No ked ta vyradili, tak si plat zdravotnú poisťovňu sama, je to nejakych 60-70eur mesačne
Narok na matersku to ti povedat neviem, mas odpracované?
Narok na rodičovský mas, to je tych 190eur mesačne, tam je jedno ci si na urade prace, alebo nie, rodicak a rodinne prídavky budes dostavať do 3rokov veku dietata

gabikaszamkova123
autor
14. okt 2016

@pribinak no teda pekne Ďakujem :/ to akože keď si nebudem sama platiť tak ako nezoberú má do nemocnice ked budem rodiť ?

majka99999
14. okt 2016

@pribinak rodicak je 203 eur.

pribinak
14. okt 2016

@gabikaszamkova123 ty si hlúpa? Ja som nikde nic take nenapisala, odpovedala som ti na otazku. Zoberú, aj odrodis, aj Rómky z osady odrodia aj bezdomovkyne.
Nemusis si platit zdravotnú, ale budes mat dlh a to bude mat dôsledky na tvoju peňaženku

pribinak
14. okt 2016

@majka99999 aha, dakujem, ja uz mam prvaka, tak nemam taky prehľad

gabikaszamkova123
autor
14. okt 2016

@pribinak no zle som ťa asi pochopila ... noa nič iné mi neostáva asi iba platiť ... toje teda .. tak Ďakujem za radu 🙂

gabikaszamkova123
autor
14. okt 2016

@majka99999 aha .... Ďakujem

moni244
14. okt 2016

@gabikaszamkova123 a co ind chces robit? Neskoro si zavala rozmyslat nad financiami

gabikaszamkova123
autor
14. okt 2016

@moni244 no asi nejak áno ... platiť teda musím keď nechcem mať na krku dlhý .... ale ako to bude s porodnym mám nato nárok alebo ? Vies budem prvorodička a ešte som sa nestretla stakoutou vecou tak preto sa chcem spitat abi som vedela čo ma čaká a aké papiere budem potrebovať

moni244
14. okt 2016

@gabikaszamkova123 a myslim, ze my sme neboli prvorodicky? Ved mas kopec casu, si doma, nepracujes, tak si aspon nastuduj veci na nete

gabikaszamkova123
autor
14. okt 2016

@moni244 no pozri viem že si bola aj ti aj ostatní prvorodička ..ale tosa akože vo nemôžem popitat dopredu a od skúsených mamičiek? To mi nevrav že sisa ties neporadila od iných..

moni244
14. okt 2016

@gabikaszamkova123 nie, neradila, ja som si to nasla sama, vies, ja si viem info vyhladat aj bez pomoci inych, nauc sa to aj ty, zide sa ti to

gabikaszamkova123
autor
14. okt 2016

@moni244 :D teda ... ok Ďakujem za radu

sissy27
14. okt 2016

@gabikaszamkova123 nevyhnutnú zdravotnú starostlivosť dostaneš v každom prípade... A súhlas s @moni244 - aj my sme boli prvorodičky a poniektoré dokonca v dobe, kedy internet nebol, takže ak sme potrebovali niečo zistiť, museli sme dvihnúť svoje ctené zadnice a ísť sa na úrady pýtať, lebo dovolať sa bolo jednoduchšie prezidentovi. Americkému.
Ty v dnešnej dobe si to s použitím čarovnej aplikácie www.google.sk zistíš za pár sekúnd z pohodlia domova... A ak nevieš, ako na to, návod nájdeš v mojom blogu...

moni244
14. okt 2016

@sissy27 to je ta nova generacia ludi, co sice vyrasta v dobe internetu, ae realne nevie nic, neovladaju zakladne veci, nevedia si zistit informacie,len cakaju, co druhi za nich zistia a vybavia

sissy27
14. okt 2016

@moni244 ale zas majú nekonečnú trpezlivosť čakať na odpoveď niekoľko hodín alebo aj dní 😂😂😂 hlavne v situáciách, kedy strieka krv prúdom a je kopa času písať na koňa a čakať na odpoveď, prípadne diskutovať o tom, ako sa nedá ísť hneď teraz na pohotovosť 😂😂😂

gabikaszamkova123
autor
14. okt 2016

No ste welmi zaujímavé 😁 načo sem píšete ak nechcete poradiť tím neskusenim ...a vo sa týka internetu môže ale aj nemusí byť napísaní ten zákon čo platí teraz neni natom nič že som sa sem pridala a popitala skúsených ... tak neviem co tu rypete ak nechcete neporadte a nepíšte sem blbé komentáre :P 😋😎

sam2
14. okt 2016

@gabikaszamkova123 kedze mas vela volneho casu, bolo by fajn prejst si pravopis... lebo toto je des...sorry

gabikaszamkova123
autor
14. okt 2016

@sam2 lenže tu nejde o pravopis 😋

moni244
14. okt 2016

@gabikaszamkova123 no keď zoberieme, že máš 21, tehotná, rodičom na krku, vyradená z evidencie úradu práce, tak aj o pravopis ide, svedčí to o veľa veciach

9554219609
14. okt 2016

Ahojte baby mam taky problém berem mettformin mylan 1000 a teras uz beriem 850 mam vedľajšie ucinky caste prehananie a strata do jedla tak ako neviem ake mate skúsenosti stym???

sam2
14. okt 2016

@gabikaszamkova123 no kedze tu sa prezentujes "pisanym slovom" pravopis je dolezity. Aj ja robim chyby, nie som 100%, ale dvoch vetach 6 chyb, je uz sila. A dalsia vec, ujo google je silny pomocnik. Ja som bola tehotna pred 3 rokmi a vsetko som si vytelefonovala, vycitala a zistila sama. Necakala som, ze to za mna niekto najde. Za prve preto, ze skutocne pravdivu info ti daju kompetentni a za druhe sa tym padom aj vzdelavam vo veciach, v ktorych nie som az tak doma a tym aj rozsirujem svoje obzory. To len taka rada do dalsieho zivota 😉

mihula
14. okt 2016

@gabikaszamkova123 neviem preco mam taký pocit,že tebe sa ani na ten pracak za svet nechcelo chodit-preto ta vyradili.A neviem,že či sa ti vobec bude chciet rodit,ono to aj dost bolí a o poporodných problemoch ani nehovorím-za tie prachy to nestoji

alchemilkazltozelena
14. okt 2016

Uz doticna zrusyla nyck tak asy sa sla ynformovat ynde 😀

romanovic
14. okt 2016

@gabikaszamkova123 ako chces raz posielat zivotopis buducemu zamestnsvatelovi s takym pravopisom??? Ktora skola produkuje absolventov s takouto pisanou hrozou???

moni244
14. okt 2016

@alchemilkazltozelena príde z iným nickom a problémom 🙂 jasné, že sa zase niekto nudil, veď je piatok

alchemilkazltozelena
14. okt 2016

@moni244 este ma napadlo ze mozno je to madarka..preto ten pravopis..kks ale aj tak mna az napina pri takomto pravopise a otazkach..

eliskaevicka
14. okt 2016

Aké ste len hnusne boze....

moni244
14. okt 2016

@alchemilkazltozelena a keď je maďarka, tak ju to ospravedlňuje?

lujziana
14. okt 2016

@gabikaszamkova123 neviem.z akeho dovodu ta vyradili. Da sa aj odvolat. A.kedy ta vyradili? Mozes aj ip.A ked budes vyradena, radila by som Ti poistku platit sama. A ked nemas odpracovane dostanes rodicak a ten prispevok pri narodeni sa viaze na vek (viac ako 18) a na pravidelne navstevy gynekologa a pocet deti, cize ho dostanes. 😉