ahojte...chcela by som sa spitat som tehotna v 35 tyzndi...pred tehotenstvom som nepracovala chela by som vediet na ake prispevky mam pravo a kde a kedy o ne poziadat dakujem pekne 🙂
Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke na stránke www.najpravo.sk. V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí.
Tu sú linky na vyššie spomenuté články:
ahoj prečo to riešiš tak neskoro??,,ja som to rišikla ked som bola skoro na začiatku pretože teraz s velkym bruškom sa ti bude tažko obehavat všetky urady lebo je toho celkom dost 😒 😉 ,,,presne tak urad práce,socialnych veci a rodiny,,,treba vyplnit dost žiadost ktore ti daju aj v socialnej poistvni ak chceš vediet vaic napíš mi IP 😉 😉 😉 🙂
Najviac sa dozvieš na príslušnom Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny, záleží však na tom, či si vydatá alebo slobodná. Ak si slobodná, mala by si mať nárok na dávku v hmotnej núdzi a k tomu na príplatky. Záleží to však na ďalších okolnostiach, napríklad koľko máš rokov, či si plnoletá, či bývaš sama, alebo s rodičmi, a pod.