Som študentka VŠ a neviem na čo všetko mám nárok

zajo222
9. jan 2020

Dobrý deň,mám 21 rokov a som študentka VŠ s priateľom čakáme bábo ktoré sa narodí v máji len máme problém poriadne zistiť na čo všetko máme nárok a v akej výške. vedeli by ste nám poradiť prosím ? s pozdravom Katka

mima1
9. jan 2020

@evittam mozno pomoze
Ale ak si nepracovala tak asi len na rodicovsky ked sa narodi

veronikaszabova
9. jan 2020

@zajo222 na jednorazovy prispevok pri narodeni dietata. Mesacne - rodicovsky prispevok a rodinne pridavky.

fokuska
9. jan 2020

@zajo222 Mas narok na rodicovsky prispevok, pridavky na dieta, prispevok pri narodeni a vyzivne od otca dietata, kedze nie ste manzelia

mogaa
9. jan 2020

@zajo222 a keďže nemá nárok na MD tak rodičovský v tej nižšej sume 270eur/mesačne, prídavky na dieťa cca 25eur a jednorazový príspevok pri narodení cca 830eur....

zajo222
autor
9. jan 2020

@fokuska manželia niesme ale to sa onedlho zmení, s priateľom sme už boli aj na matrike aby sme mali papier o priznaní otcovstva a diéta mohlo niesť jeho meno.

fokuska
9. jan 2020

@zajo222 A priatel je tiez student, alebo pracuje?

evittam
9. jan 2020

@mima1 Ako uz napisali.

fokuska
9. jan 2020

@zajo222 A este si pozri info na svojej fakulte/VS ako to je so socialnym stipendiom. Ak by si splnala podmienky, tak by si mohla mat narok.
Tam zalezi aj na tom, ci byvate s rodicmi v spolocnej domacnosti a ci priatel je tiez student, alebo pracuje.

zajo222
autor
9. jan 2020

@fokuska priateľ je už na doktorandskom štúdiu