Som nezamestnaná po materskej. Na čo mám nárok?

gloria26
4. feb 2011

Poprosím niekoho o radu...

Som matka s dieťaťom, ktoré už dovŕšilo 3 roky, momentálne som nezamestnaná od novembra 2010. Mám ako osamelá matka, nárok na nejaký príspevok pretože s otcom dieťaťa spolu nežijeme v spoločnej domácnosti
a ústnou formou sme sa dohodli na platení výživného, on je SZČO len prerušil živnosť takže prerušil aj prispievanie na syna pretože nemá dostatočné množstvo finančných prostriedkov.
Evidovaná som ako matka na predĺženej materskej dovolenke s tým že na Úrade práce nie som k dnešnému dňu evidovaná.
Ak by som Vás ešte mohla poprosiť, ak existuje nejaký príspevok na ktorý mám nárok, mohli by ste mi v odpovedi uviesť aj potrebné doklady, ktoré bude potrebné doložiť na jeho získanie.

Ďakujem veľmi pekne.. 😔

kamajka
5. feb 2011

Píšeš, že si na predĺženej md.... tak to potom poberáš rodičovský príspevok pravdepodobne ??? Ak nie, ja by som na Tvojom mieste sa bežala ihneď evidovať, lebo mne sa už stalo, že ma naviedli na hlúposť, a do zdrav.poisťovne za mňa potom nikto nič neodvádzal ...... Na príspevok nárok nemáš, myslím že na žiadny, kým nebudete mať súdom určené výživné... To by si mala ako prvé urobiť, bez toho sa nikde nepohneš.

pink_lady
5. feb 2011

na prispevok budes mat narok, pokial by si otec neplnil sudom stanovenu vyzivovaciu povinnost, jednoducho, v prvom rademusis urobit vsetko preto aby vyzivne od otca bolo riadne stanovene a otec riadne platil na dieta - nikoho nebude zaujimat ze "nema dostatok financnych prostriedkov" - ide o "vyzivovaciu povinnost". Ty by si na prispevok alebo na nahradne vyzivne mala len vtedy, keby otec dietata neplati sudom stanovene vyzivne a ty sa nachadzas tym padom v hmotnej nudzi.