Ahojte dievčatá. Som nezamestnaná už 3 roky, pomáhala som rodine a podobne. Plánujeme bábätko. Na úrade práce nie som. Platím si sama zdravotné poistenie. Chcem sa opýtať,keď sa mi podarí otehotnieť kde všade sa mám ísť nahlasit? Samozrejme počítam s tým že materská alebo rodičovská bude minimálka keď vôbec nejaká bude . Musím sa ísť zahlasit na úrad práce alebo to nebude potrebné? Ďakujem pekne vopred za všetky rady . A ešte z čoho bude vypočítaná materská a rodičovská? Naposledy som bola zameraná v roku 2020
tehotenske ani materska nebude az po porode mesiac pozadu nizsi rodicak
@mamina7070 tehotenské je to keď žena ktorá pracuje dostáva už nejaký príspevok ešte keď je tehotná?
Áno...
@klarissa25 ďakujem pekne za odpovede ženy 🙂
Budes poberat len RP vo vyske 300€ (vybavis az po porode), rodinne pridavky 60€. Plus po porode prispevok pri narodeni dietata 830€ (jednorazovo)
@veronikaszabova ďakujem ti krásne za odpoveď aj za tie sumy vypísané🙂
“Som nezamestnaná a plánujeme bábätko” je reálne najhoršia kombinácia😀
@zelenakobyla123 nie vôbec nie je ,sme dobre zabezpečený,to že nepracujem neznamená že nemám financie 🙂
Nemusíš sa nikde hlásiť, ale keby si chcela získať materskú a následne ten vyšší rodičák ktorý sa poberá do 3 rokov, tak si môžeš platiť dobrovoľné nemocenské poistenie, aby ti vyšla materská, treba ho platiť min 270 dní
Od júla čiže v augustovom termíne už zdvihnú rodičak na 345 eur plus prídavky 60 eur 😊
@barbora19911 hej našla som ďakujem pekne,no uvidíme či to nová vláda nezruší a ešte aj zníži
Nemusíš sa nikde hlásiť...na matersku nebudeš mat nárok len na rodicak