Som nezamestnaná a nastupujem na rodičovskú. Aký je postup?

sydnuska
31. okt 2012

Aky je postup, ked som nezamestnana a od pondelka mam nastupit na MD, i ked matersku dostavat nebudem, lebo som nepracovala... chodim na urad prace kazdy mesiac, mam prefotit papier na MD a ist zaniest na urad prace, aby som sa nemusela chodit hlasit? Alebo sa budem musiet hlasit na urad prace az kym neporodim?

laqeeesha
31. okt 2012

takto, máš odrobených tých 270 dní ? Resp bola si toľko dní zdravotne poistená? či si nerobila vôbec?Dostala si už papierik od gynekologičky s nástupom na materskú? Vie tá pani na úrade čo ťa má v kompetencii že čakáš bábo?

liz_lemon
31. okt 2012

zdravotne poistenie nema nic s materskym, treba na to nemocenske poistenie, je to rozdiel @ laqeeesha

mirreckall
1. nov 2012

mne kazala teta z uradu prace prist s vypisanou materskou, ze podla toho mi da dalsi termin, 6 tyzdnov po narodeni dietata, potom treba prist s rodnym listom a na zaklade neho ta "vyradia" z evidencie, aby si tam vlastne nemusela chodit, ked budes na RD

urma
2. nov 2012

Ja som nastupom na MD uz na urad prace nemusela chodit. Prefotila som im ziadost o materske a este chceli aj tehu knizku, co nechapem dodnes 😉 . Po narodeni dietata mm dorucil rodny list a tym dnom ma vyradili z evidencie. Teraz zrovna dnes mi koncila materska a nastupila som na urad prace nazad. Rodicovsky prispevok ideme dat na mm. 🙂

abbie
2. nov 2012

@urma jasne, ze chceli aj tehu knizku, to by im kazda mohla tvrdit, ze ide na matersku 😀 tehu knizka je dokaz