Aky je postup, ked som nezamestnana a od pondelka mam nastupit na MD, i ked matersku dostavat nebudem, lebo som nepracovala... chodim na urad prace kazdy mesiac, mam prefotit papier na MD a ist zaniest na urad prace, aby som sa nemusela chodit hlasit? Alebo sa budem musiet hlasit na urad prace az kym neporodim?
zdravotne poistenie nema nic s materskym, treba na to nemocenske poistenie, je to rozdiel @ laqeeesha
mne kazala teta z uradu prace prist s vypisanou materskou, ze podla toho mi da dalsi termin, 6 tyzdnov po narodeni dietata, potom treba prist s rodnym listom a na zaklade neho ta "vyradia" z evidencie, aby si tam vlastne nemusela chodit, ked budes na RD
Ja som nastupom na MD uz na urad prace nemusela chodit. Prefotila som im ziadost o materske a este chceli aj tehu knizku, co nechapem dodnes 😉 . Po narodeni dietata mm dorucil rodny list a tym dnom ma vyradili z evidencie. Teraz zrovna dnes mi koncila materska a nastupila som na urad prace nazad. Rodicovsky prispevok ideme dat na mm. 🙂
takto, máš odrobených tých 270 dní ? Resp bola si toľko dní zdravotne poistená? či si nerobila vôbec?Dostala si už papierik od gynekologičky s nástupom na materskú? Vie tá pani na úrade čo ťa má v kompetencii že čakáš bábo?