Ahojte. Mam otázočku. Som na RD s ročnou dcérkou a manžel by chcel ísť na materskú aby sme mali viac peniažkov. Ja sa ale nevrátim do prace, predsa je ešte malicka. Teraz aký bude postup? Sama si budem platiť zdravotné ci mam dat výpoveď v práci a prihlásiť sa na úrade? Ci co mam robiť? Vďaka za všetko info 🙂
Viac penazi budete mat vtedy, ak sa zamestnas, inak v tom vyznam nevidim
@klarissa25 on si ešte niečo popri materskej privyrobi..
Áno on si niečo privyrobí ale ty prídeš o rodičovský príspevok a budeš si musieť platiť zdravotné poistenie, čo je nejakých 70-80 e mesačne.
@54tinka54 ved práve zvažujeme ci sa to vôbec oplatí. Vraj od nového roku je zdravotne už vyše 84 e.
Len aby tým privyrobenim neprišiel o materské.
A eda privyrobiť by si musel min 500€ mesačne,aby ste mali cca toľko čo teraz. Ak chcete mať viac €, toto cesta určite nie je
No to áno. Takže viac peňazí ako máte teraz týmto krokom asi nezískate.
Materska muza je o tom, ze prevezme dieta do svojej starostlivosti, socialna to myslim nejak kontroluje a boli aj pripady, ked potom muzovi materske zrusila. Neviem ako to bude posudzovat, ked ty ostanes bez zamestnania a on bude mat zrejme dalsiu zmluvu na privyrobenie si, kedze z toho je jasne, ze sa muz o dieta celodenne nestara.
Vsak sa vrat do roboty, a muz nech ide na matersku. Nu sme sa stale hadali, ze nic nestiham🙂. Teraz sme sa vymenili, a mna caka dalsia sichta doma, ked sa vratim🤣. Áno je este mala, ale musi si zvyknut, ze aj mama bude raz ist do roboty.
My sme to mali rovnako, ale zdravotnú som neplatila...iba som nahlásila že sa starám o dieťa do 6 rokov.
Rovno povedz ze chcete odrbat systém, bude robiť akože na inú zmluvu ale reálne ako doteraz, t. j. načierno a ty budeš doma lebo o decko sa postarať nevie alebo vlastne ani nechce. Pointa chlapa na materskej je, že sa stará o decko, takže ty môžeš ísť do roboty.
Ale samozrejme je lepšie sedieť doma, nič nerobiť a frflať že niečo nejde, lebo štát, lebo toto a tamto.
Mozes zostať na rodičovskej dovolenke, bez nároku na príspevok a s povinnosťou platiť zdravotné.
Teoreticky je cesta, ak je manžel živnostník a privyrábal by si tak.
Manžel chce ísť na md aby ste mali viac peňazí? Nebudete ich mat viac keď bude chodiť do práce q ty budeš dostávať rodičak ? Ty si budeš musieť platiť zdravotnú a on bude poberať oproti výplate o dosť menej. To mi nejako nevychádza