Poberam rodičovský príspevok, a neviem ak by prišlo druhé dieťatko či má matka nárok na poberanie materskej alebo ostáva len rodičovský 190€. viem že je tam niečo s tým že sa počas rodičovskej zruší nemocenské poistenie atd
ak poberas od zaciatku len RP a v priebehu tych 3r by prislo druhe babo taak na prve ti RP pada a dostavas len na to mladsie... ak si brala matersku taak sa tam vyratavaju tusim nejake Percenta z platu kde si bola zamestnana
ahoj, neviem, ja som aj s druhym dietatkom poberala rodicovsky, ale mam medzi detickami vekovy rozdiel 14 mes. (neviem ci tohra nejaku rolu). Povedali mi ze ak som stale zamestnana, mam na matersku narok, lenze vyratava sa z predchadzajuceho prijmu a vyslo mi to, mozno ak vyjde nizka, tak dostanes dorovnanie do tych 194....ale urcite Ti to povedia vsetko na Urade prace soc. veci a rodiny 🙂
pokial ti trva pracovny pomer, tak ano 😉 ja tak pojdem uz druhy krat 😀
z materskej na rodicovsku, znovu na matersku, znovu na rodicovsku a tento rok zas na matersku 😀 😀 😀
a je tam nejaky casovy interval? Napr.ze by sa to muselo stihnut ist uz na matersku do 3 rokov veku prveho dietata?
ahoj, pokial ti pracovný pomer trvá (neuvádzaš či si zamestnana), tak nárok na matersku dávku máš a vypočítava sa z predpokladaneho príjmu, pokial nie si zamestnana tak len rodičovský príspevok. Ja som si to dnes overovala v Sociálnej poistovni, nakolko tento rok prejdem z RD na matersku. Tiež som si nebola istá 🙂