Ahojte,mam dcerku,ktora bude mat 2.jula 2020 3 roky. Cize k tomuto datumu mi konci rodicovska dovolenka.Planovali sme retazovu matersku ale nepodarilo sa.Otehotnela som uz teraz. Na matersku s dcerkou som nastupila 30.maja 2017.V zamestnani mam zmluvu na dobu neurcitu.Nerada by som preto davala vypoved.
Ale,ake mam vlastne moznosti,aby som sa nemusela vratit do prace?.Termin porodu mam az 10.1.2021.Co dovtedy?Je jedinou moznostou PN?
Resp ak ny som dala vypoved,mam narok na matersku?
Moje pracovne miesto je uz pravdepodobne zrusene,aj tak by som musela robit pohovor na ine a zaucat sa.Cize moj navrat do prace by nebol pre zamestnavatela vyhodny.Moze mi dat vypoved aj zamestnavatel? Chystam sa uz do prace dalsi tyzden volat,len neviem,ci mozem cakat alebo,co navrhnut.
Dakujem za kazdu radu.
dokedy sa v tejto krajine bude chodiť na PN len tak ako kedy sa komu hodí.?...malo by to byť PNPS práceneschopnosť práceschopných....čo tak zobrať si neplatené voľno a byť seriozna voči zamestnavatelovi,ktorý ti drží miesto? tu len každý vycicať čo sa dá,aj v tejto ťažkej dobe...a môžte ma tu teraz zjesť,aj tak mám pravdu....táto krajina sa musí pohnúť dopredu,ale každý nech porozmýšľa ako sa to dá....
@janinah ja praveze aj uvazujem o navrate do, prace,len moje prac.miesto uz zrusili,musela by som sa zaucit na nove.No a potom to vlastne zasa niekomu odovzdat a to v priebehu 5 mesiacov.Dalsia vec je,ze v priebehu rodicovskej som sa prestahovala a byvam od miesta prace s celkovymi presumni aj 1,5hodiny cesty tam aj spat Ak by mi ponulkli pracu z domu bola by som za vsetkymi 10mi.Len ak nie,navrat so prace by bol narocny aj v spojeni so starostlivostou o domacnost.Preto rozmyslam ake su moznosti.Chystam sa vola uz zamestnavatelovi ale tehotenstvo este nemam potvrdene u dr.
PN, neplatene volno, predlzena rodicovska dovolenka (bez rodicovskeho prispevku a len ak dcerka je v skolke max 4 hod). Ak ukoncis prac. pomer, si v ochrannej lehote ako tehotna, mas narok na matersku. Alebo sa skus dohodnut o ukonceni prac. pomeru dohodou, mala by si mat narok aj na odstupne.
@miskamilka pozor, dohodou z organizačných dôvodov. Inak nárok na odstupné nie je. 🤗
@marzuz89 ano, ale kedze jej miesto je zrusene, tak by sa to hadam aj dalo.
@miskamilka ako je to s neplatenym volnom? Mala by som narok na matersku?
@monty71 to bohuzial neviem
keby si neotehotnela tak by si dala vypoved kvoli tomu cestovaniu?
@janinah tvoje pri pečené názory si nechaj pre seba... Chcela radu a nie tvoj priblblý výlev. Už vidím teba v rovnakej situácii ako sedíš doma na neplatenom voľne keď potrebuješ peniaze pre dieťa.... A ďalšia vec, človek platí štátu toľko odvodov celý život, že sa má potom postarať o ľudí.. To nieje jej problém že je tu všetko rozkradnuté a vybrakované. Veď skús niečo dnes netaplatiť a uvidíme ako pochodíš s týmto tvojim názorom, že je ťažká doba. Komentuj si tam koronu a nie ľudí kt hľadajú pomoc 🙊
@juluska288 presne,politici cigani vyciciavaju,kradnu a tehotna mamicka ani nemoze pomysliet co by bolo pre nu lepsie nie?
@hederamonstera ano,nad tym som uvazovala, hladala by som si pracu tu v meste kde teraz byvam.
@hederamonstera ak by som nenasla,tak by som nastupila asi normane tam.hlavne teraz kvoli korone ked sa rusia prac.miesta,neviem,ci by som tu nasla teraz.Tiez by som hladala podobne moznosti.
@monty71 možno ma teraz niekto ukamenuje za môj názor, ale ja to poradím takto, ak ti dochádza ie nevyhovuje(mne by určite nevyhovovalo už len kvôli deťom) a mam takú situáciu ako ty, že si tehotná, tak by som šla určite na PN, veď si do štátu odvádzala dane takže máš na ňu nárok, zoberme si terajšiu situáciu, že v osadách im dávajú všetko zadarmo štátu neodviedli doteraz ani cent a majú nárok na všetko a hlavne zadarmo. Nebut hlúpa dávať hneď výpoveď, ako si ty odvádzala do štátu, nech sa oň postará teraz o teba tým, že budeš na PN. A ísť na neplatené voľno, to vôbec a čerpať neplatenu predĺženú rodičovskú a byť bez peniažkov si myslím ze by si tým okradala len seba samu a tvoju rodinu. Keď majú toľké financie na cigánov, tak majú aj na tvoju PN.
@mirus11 dakujem za pochopenie,hlavne co sa tyka toho cestovania.Stratit 3 hodiny vo vlaku na ukor casu s dcerkou,to by som fakt nechcela,ale ak by nebola ina moznost tak uz by som to vydrzala,kym by som si nenasla inu pracu.(v pripade ,ze by som neotehotnela).A teraz vracat sa do prace na par mesiacov mi pride aj nevyhodne.Napr zaucia ma,investuju do mna cas a potom zasa ja to budem musiet ucit niekoho kto ma zastupi.Ak by mi ale ponukli nejaku pracu z domu,to by som brala,ale tiez plati to o zaucani.Oni mi v podstate pred nejakym casom ponukli pracu na polovicny uvazok pocas RD z domudale ale som to odmietla.Dcerka je dost narocne dieta,cez den malo spi,tak na to by som nemala cas.