Ahojte, som na Pnke od 8.4.2020, syn bude mať v 18.5.2020 3 roky, do škôlky mi ho zoberú až od septembra. Môžem si požiadať o OČR od toho 13.3.2020? Alebo manžel si môže požiadať od mojho nastupu na pnku od 8.4:2020?
Ďakujem
@romanuuska je rozdiel klasická OČR kedy je dieťa choré(tá je platená len 10dní) a OČR z dôvody zatvorenia škôl a škôlok.....Na OČR z dôvodu zatvorenia škôlok nemáš nárok ani ty ani mažel lebo tvoje dieťa nechodí do škôlky(SP si overuje či dieťa chodí do danej škôlky ktorá je zavretá)....OČR z dôvodu choroby dieťaťa ty keďže si na PN brať nemôžeš(boli by to 2 dávky súčastne) a manžel len ak má aktívne NP a nemá iný príjem napr. nedostáva 80% z platu, ani manžel nemôže mať súbežne aj náhradu za mzdu aj OČR...a OČR z dôvodu choroby ti nikto nevypíše meisac spätne a je platená len 10dní
@romanuuska ale ani jednu OČR by si nemohla brať ak už jednu dávku berieš - ak by ti dieťa chodilo do škôlky tak manžel alebo ty by ste museli brať buď OČR(karanténnu) alebo náhradu mzdy - nedá sa oboje súčastne