Ahojte je tu dajaka podobna komplikovana?🙈
Zamestnana v Cr ale momentalne na materskej na Svk.
Idem poberat Slovensku rodicovsku a rozdiel mi budu doplacat z CR. Matersku poberam zatial z CR.
Mala som to takto aj pri starsej ale potrebujem nejake knowhow🙃
ja ani neviem ze do akej vysky by ti ako doplacali? ked tam stanovi sama vysku...neviem iba o tejto moznosti co som hore pisala,odvody normalne cr plati len si musi ist vybavit do slovenskej zdravotky nejaky dodatok ci co to,zbytok si poistovne medz sebou poposielaju poriesia,mna u nas v poistovni poslali kade lahsie ze si mam ist do cz rieist ,pritom som sa osobne pytala v cz pred porodom co po porode robit,tak som potom vollala do vacsej pobocky a tam nebol absoutne ziadny problem, a bbudes mat vlastne eu preukaz s ktorym ta na sk normalne osetria llen zvacsa vsade pytaju kopiu tohoto preukazu inak nie je problem,predpokladam ze mas nadalej tam trvallyy pracovny pomer kedze poberas matersku od nich ci ? ak nie tak potom zavolat na poistovnu a opytat sa
Ono sa to rozpocita som to mala pri starsej napr. 370€ dostanea na Svk a v Cr si povedala ze ten balik minies do roka, tak zrataju spolu so slovenskymi aby to bol ten balik a deleno 12mesiacov.
Ale teraz prave rozmyslam tuto alternativu co si mala ty- proste co najviac ziskat ak sa da.
Ano ja mam poistenie ceske ale mam vybaveny europsky preukaz a fotia si ho tu na Svk.
ja som vycerpala celu davku v cr,dala som si maximalnu ciastku ktoru som mohla mesacne dostavat a ked sa minul rozpocet vtedy to bolo 22O tisic , a potom som poziadala o rodicovsku na sk