Skoršie ukončenie materskej dovolenky

31. jan 2023

Ahojte viem že materská sa dá ukončiť skôr len pri nástupe do prace ale zaujíma ma že ukončiť skôr materskú a v práci si dám čerpať dovolenku a potom budem pokračovať v rodičovskej dovolenke myslíte že toto budú tiež akceptovať ako nástup do prace ?

autor
31. jan 2023

@paulinam99 mam fajn prácu takže ak mi neostane dovolenka a dieťa bude choré viem si upraviť-naplánovať smeny s partnerom na striedačku tak aby bol jeden z nás doma čiže v tom by som nevidela problém vypoved mi tiež nedajú ostalo mi len 8 dní keďže som niečo čerpala medzi pn a materskou ja by som skôr potrebovala vedieť či je možnosť ukončiť skôr MD ako mi to vychadza a vyčerpať dovolenku len neviem ci sa aj toto berie ako nástup do lrace a nebudú mať v poisťovni problém s takým niečím

majusqa77
31. jan 2023

skoncit matersku, alebo rodicovsku?
ak rodicovsku - ano, berie sa to ako ukoncenie RD a teda nastup do prace a nasledne sa cerpa riadna dovolenka

ibajaanikiny
31. jan 2023

Ja akosi z toho neviem vyjst,co pises,ze skoncis matersku skor,potom vycerpas dovolenku a potom ides na rodicovsku?spravne tomu chapem,ze dobrovolne skoncis skor matersku,aby si nastupila uz na rodicovsku,cize klesla z materskej na rodicak vo vyske 398 eur ci kolko to je?alebo si uz na RODICOVSKEJ a nie MATERSKEJ?ak spravne nenaformulujes otazku,dostanes aj zmatocne odpovede. Takze este raz,co chces ukoncit?

autor
31. jan 2023

@ibajaanikiny áno správne skôr ukončiť Matersku dovolenku vyčerpať dovolenku v práci a až tak nastúpiť na rodičovskú dovolenku mam tam peň 8 dní a tak cca 8 dní by som ju chcela ukončiť skôr pre objasnenie
Ukončim skôr MD vychádza mi to cca 27.(dňa v mesiaci)
Takto dostanem za 27dni MD a za tie 3 dní celý rodičovský
Preto chcem ukončiť MD ale ta sa dá jedine nástupom do prace

dejna_
3. feb 2023

Ale zbytočne sa oberies o 8 dní MD ..za ktorú máš tiež zaplatené 🤔

autor
3. feb 2023

@dejna_ áno ale mam to menej ako 412

dejna_
4. feb 2023

V poriadku chápem

qetka
4. feb 2023

inak cez matersku sa ti dovolenka tiez ratala, tak asi budes mat viac, ako 8 dni 😉

autor
5. feb 2023

@qetka ďakujem takže ešte keď som do apríla tak mi nabehne nejakých cca 10 dní? (Mam 30 na rok )