Ahojte prosím o radu moc sa v tom nevyznám. Skončil mi rodičovský príspevok počas materskej ma vyhodili z roboty skončila mi zmluva pri prvom tehotenstve .. teraz som zas tehotná v 5 mesiaci. Ak pôjdem na úrad práce budem mať nejakú sumu podporu? ako často treba chodiť na úrad koli podpore? Alebo ísť na neplateny rodičovský? Ak nebudem zamestnaná vyjde mi druha materska? Prvé dieťa už ma 3 roky ale nezobrali ju do škôlky tak sa ťažko zamestnam. Ďakujem za všetky rady
@lucinka76 ano buď sa zahlásiš ako osoba starajúca sa o dieťa do 6rokov (do pôrodu) alebo budeš evidovaná na UP ako nezmestnaná...v oboch prípadoch štát za teba platí zdravotku, len ak by si bola evidovaná na UP ako nezamestnaná musela by si sa normálne hlásiť a nosiť potvrdenia že si hladáš prácu......
@lucinka76 z toho čo si písala ťa nevyhodili ale nepredĺžili ti zmluvu na dobu určitú.....na PN ísť nemôžeš keďže nemáš aktívne nemocenské poistenie a nie si ani v ochrannej lehote a podľa toho čo píšeš nemáš nárok ani na podporu....takže do "materskej"(budeš dostávať RP) sa prihlás na ZP ako osoba starajúca sa o dieťa do 6rokov(nebudeš dostávať nič, ale štát za teba bude platiť zdravotku)....s tou podporou nie som si istá ale ak stále platí že za posledné 4roky musíš mať odrobené 2roky) tak to už nespĺňaš.....