Ahojte, koncim prac. pomer dohodou k 31.7., ale dieta dovrsi 3r az koncom augusta.
Kvoli tomu jednemu mesiacu som nechcela prehadzovat rodicovsky prispevok na manzela a ja ho mam i v tej vyssej davke.
Ale zase chcela by som poberat podporu tych 6 mesiacov. Kedy sa teda mam prihlasit na urade prace a zaziadat o podporu? Ked rodicak za august vlastne dostanem az v septembri na ucet? Dakujem.
tak uz len pre uplnost pridavam odpovede z Uradu prace aj Socialnej poistovne 🙂
Nárok na RP budete mať aj, ak pôjdete na PN. Dávku v nezamestnanosti si uplatňujete až po skončení poberania rodičovského príspevku, kedy sa evidujete na UPSVAR.
Pandemické nemocenské dávky, t. j. dávku ošetrovné a nemocenské, poskytuje Sociálna poisťovňa - ako výkonná inštitúcia - striktne v zmysle zákona o sociálnom poistení a následne prijatých noviel. Pandemické dávky má poskytovať iba počas krízovej situácie, to znamená, že keď skončí krízová situácia, mal by zaniknúť aj nárok na pandemické dávky. Výplata pandemického ošetrovného teda závisí od trvania krízovej situácie. O ukončení krízovej situácie by mal verejnosť informovať krízový štáb. Aktuálne sa teda nevieme vyjadriť, či krízová situácia (nárok na pandemické ošetrovné) bude trvať aj po 30.6.2020.
@matejkoo nemôžeš brať súbežne RP aj podporu...takže bud prehodíš RP na ten mesiac na manžela a ty hneď po skončení PP pôjdeš na podporu alebo ukončíš PP a na UPsa zahlásiš až keď bude mať dieťa 3roky a pôjdeš na podporu až potom....