Skončenie materskej a nástup na rodičovskú

delonko
25. júl 2012

končím materskú a nastupujem na rodičovskú dovolenku, čo všetko mi treba zatiaľ viem o tom , ešte niečo k tomu treba? Porate prosím 🙂
Potvrdenie o nároku na materské / potvrdiť v sociálnej poistovni a zaniesť na úrad práce /
Potvrdenie o poskytovaní starostlivosti o dieťa / ÚP /
V Y H L Á S E N I E fyzickej osoby, že sa riadne stará o dieťa, na účely dôchodkového poistenia /SP/
Žiadosť o rodičovský príspevok /ÚP /
Registračný list /SP/ vypísať na sociálke a prihlásiť sa na dôchodkové poistenie
Ako treba vypísať RL koniec MD a ďalší začiatok RD, či koniec prerušenia či ako? Nechcem aby som vystála rad a drahé pracovníčky ma vrátili, že je to zle.
Ďakujem za každý podnet a radu 🙂

gazovicka
25. júl 2012

ved ty to mas uz zmapovane 😀 ... ja len doplnim, nezabudni si ofotit kopie rodneho listu dietata, potrebujes ho skoro vsade...

sussie259
25. júl 2012

@delonko dakujem za info,mna to bude tiez coskoro cakat :(

evkakorcek
25. júl 2012

Ja nastupujem na RD za mesiac, ja som už aj volala na úp, a tam mi len povedali, že si mám priniesť potvrdenie o tom že som poberala materské, obč. preukaz, kopiu rodného listu dieťaťa a to je všetko, o žiadnom vyhlásení, neviem. to čooooo 😨 a ešte to potvrdenie o starostlivosti o dieťa, to nechápem? to čo zas na tom úrade chcú?

jankavrutky
25. júl 2012

mne materska uz skoncila, tak som nieco premeskala.... musim to rychlo dobehnut,cim skor teda 😖

januliku
26. júl 2012

@delonko ja som vybavovala rodicovsky pred mesiacom. Vypisovala som len ziadost o rodicovsky a registracny list pre ucely dôchodkoveho poistenia.To potvrdenie o materskom spolu s vyhlasenim mi vytlacili z PC uz vypisane priamo na socialke, ja som len podpisala a doniesla na UP. Potvrdenie o poskytovani starostlivosti o dieta to som vobec nemala, nikto nepytal. Na RL som uviedla koniec MD a zaciatok RD. Samozrejme ku vsetkemu treba kopie rodneho listu, obciansky ani nepytali. 😉 Tento mesiac mi uz aj rodicovsky nabehol. uff ... 😝 😢 🙄 🤐

evkakorcek
26. júl 2012

dievčatá a ked som zamestnávateľovi oznámila môj nástup na MD aj tak mám vypísať ten registr. list pre účely dp? neurobí to firemná účtovníčka automaticky? a ešte, že ako mám napísať to vyhlásenie? viem, blbo sa pýtam, ale pre mna je toto španielska dedina. 😖

evkakorcek
26. júl 2012

*teda nástup na RD nie MD