Škôlka a rodičovský príspevok

1. apr 2021

Ahojte. Syn mal vo februári 2 roky. Začína zapis deti do MŠ. Aj ja by som chcela dať malého do škôlky, ideálne ak by mi ho vzali až od februára... len potom vôbec neviem ako ďalej. Ak bude naďalej pandémia, všetko zatvorené môžu mi dat ten pandemicky Rodičovský ? Neviem ci si nájdem prácu ak bude situácia stále vážna ( ťažko hovoriť dopredu ale chcem v tom mat jasno).
Lebo celkom sa bojím ako to bude ak by malého vzali do školy, mne odoberu RP a ja si nenájdem prácu. Viete mi niektorá poradiť? Ďakujem

alenah31
1. apr 2021

od februára budúceho roka? Do 3 rokov dieťaťa máš nárok na RP či pracuješ alebo dieťa chodí do škôlky aj keby si ho tam dala teraz. A pochybujem, že budúci rok vo februári nejaký pandemický RP bude ešte v platnosti.

abby11
1. apr 2021

Ako hovoríš ťažko hovoriť dopredu, čo platí dnes, nemusí vo februári 2022. Nikto nevie či ešte bude také čosi ako "pandemický rodičovský".
Osobne by som dieťa zapísala, reálne ho nemusia zobrať, prípadne nemusí nastúpiť do MŠ v danom termíne. Je to len ta Tebe.

mogaa
1. apr 2021

V každom prípade si žiadosť daj....Deti sa berú ale od septembra, máloktorá škôlka má volné miesto počas roka a rovnako ak má veľa žiadostí, tak ti nebude držať miesto pol roka, zatiaľ čo bude plný poradovník detí ktoré mohli nastúpiť a nenastúpili....žiafosť si v každom prípade daj, ak by aj dieťa od septembra prijali, skús sa dohodnúť s riaditeľkou na nástupe d februára, ale ako som písala , veľmi málo škôlok bude držať volné miesto niekomu pol roka ak má plný poradovník detí ktoré nevzali....