Ahojte, keďže sa do toho vôbec nevyznám a hlavne veľa veci sa za posledných pár rokov zmenilo, rada by som sa informovala ohľadom rakúskej materskej alebo nejakých iných finančných príspevkov z Rakúska. V rakúsku mám odrobených 5 rokov na sezónnych prácach. Najbližšie mesiace plánujeme bábätko a tak ma zaujíma, či mám vôbec na niečo z Rakúska nárok? Rada by som otehotnela na sezóne, ak by to bolo možné pár mesiacov ešte odrobiť no potom by som sa chcela vrátiť s manželom na trvalo na Slovensko, kde chcem porodiť a tu aj zostať žiť. Zo Slovenska budem mať predpokladám nárok na úplne minimum, keďže tam nemám nič odpracované. Mám na niečo nárok z Rakúska? Ak áno, za akých podmienok? Ak nie, čo mi bude priznané na Slovensku? Verím, že bol niekto v podobnej situácii a pomôže mi to všetko objasniť. Ďakujem
@den666 tak potom by to malo ist z Rakuska ( musis v at minimalne 6 mes suvisle pracovat) a mala by ist potom materska na sk. Ale informuj sa ako je to , ked nemas trvaly pobyt v Rakusku. Viem, ze sa to dalo nejako natiahnut cez poistovnu a oni to vyplacali potom. Akonahle budes tehu, alebo si tehu tak to riesit. Lebo ono to vsetko trva tie ziadosti.
@den666 Lebo v Rakusku vyzaduju 6 mes suvisle na matersku, ale ked si tehu, tak Ta musia nechat do Mutterschutz myslim robit. Aj keby nechcu. Myslim, ze iba ked si ako Vertretung, tak vtedy mozu skoncit zmluvu k nejakemu datumu. Ale sezona nie som si ista. Idealne by bolo mat to 6 mes, alebo vziat este nejaky Job a nemat tam ziadny den prestoj
Prosím vás, ako ste to doriešili? 🙂
@den666 pokiaľ budeš čakať na odpovede kuk pod tvojím príspevkom sú tam podobne temy