Sestričky, v ktorom mesiaci ste išli na MD, PN alebo podobne? Dokedy ste pracovali v nemocnici/ambulancii? Hneď po potvrdení tehotenstva lekárom?
@mer12 a ste sestrička?
Ja sice pracujem v nemecku ale podla zákona je tam zakazane pracovať keď je zena tehotna, ja som pri oboch chlapcov ťahala do februara, rodiť som isla 6. a 10.maja..zo zamestnavatelom som sa dohodla ze nedam oficialne potvrdenie o tehotenstva.Ja som chcela ťahať do kedy sa dá kvoli výške materskej.
My máme ťažké stavy,tak ma vrchná hneď cca v 9tt poslala domov a od druhého dňa som bola PN.A išla by som aj sama.U nás s týmto nie je problém.Uz raz som na konci 12tky po ťažkom dni potratila.Dohodni sa ako sa ty cítiš a čo ti odporúča gynekológ
Po 20 t.t. Ale kvoli rizikovemu tehu, ak by nebolo rizikove mozno by som potiahla aj viac
Ja som šla na PN od 6 tt. Lebo predtým 3 mesiace som potratila po 10 službách, 12tky, kde som nemala ani 1 deň voľna, stále deň, noc, deň, noc atď. Už som to nechcela riskovať
ja som pracovala na OAIM a išla som v 7 tt. ponukli mi ambulanciu ale to by mi znížilo MD nakoľko by som mala nízky základ za tie mesiace. na to si daj pozor 🙂
Som dentálna hygienicka,.pracujem v zubnej ambulancii
Ja hned ako som zistila ze som tehotna, bola som rizikova, predtym som tahala sluzby a potratila.
Hneď ako som zistila, že som tehu som odišla na PN aj s odporúčaním od vrchnej, pracovala som vo vysokoinfekčnom prostredí a na jis čiže nebolo čo riešiť 🙂
Ja som bola prvý trimester na PN aj to len preto lebo začal Covid a Dr mi to odporučila, po 13tt som nastúpila späť do práce a makala až do nástupu na md 6 týždňov pred pôrodom