Schvaľovanie žiadosti o materskom príspevku

biokozmetika
2. apr 2019

Ahojte, dávala som žiadosť o materské na SP a moja otázka je, k akému dátumu je žiadosť schvaľovaná (viem, že na rozhodnutie majú 60 dní)- či to je k prvému dňu kedy mám na MD nastúpiť (lebo to je pochopiteľne konkrétny dátum) alebo to je ku dňu kedy sa žiadosť dostane do rúk sociálnej pracovníčky (lebo to môže byť aj o mesiac). Vopred za odpovede ďakujem.

lubik87
2. apr 2019

@biokozmetika mne papier o schválení prišiel až o 2 mesiace dovtedy som dostala u 2 materské dávky 🙂 ak máš nárok tak nemajú prečo žiadosť zamietnuť

biokozmetika
autor
2. apr 2019

@lubik87 áno len ja som taký špecifický prípad tak preto sa pýtam. Mne tam hlavne ide o dátum ku ktorému sa to bude schvaľovať ani nie o to kedy ta materská alebo to rozhodnutie príde 😉

lubik87
2. apr 2019

@biokozmetika tak dvyhnut telefóny n a volať keď si špecifický prípad tak.ti tu nik asi neda presnú odpoveď

lubik87
2. apr 2019

@biokozmetika a.len k tým dátumom podľa mňa sa schvaľovanie začne keď si to niekto prečíta bez ohľadu na to kedy si posielala ale do konca mesiaca termínu nástupu na MD

miriam439
2. apr 2019

@biokozmetika
Pozri, ja som bola tiež v určitom smere špecifický prípad, nakoľko som nešla na MD kvôli tehotenstvu, ale kvôli prevzatiu dieťatka z DeD do starostlivosti.
Súd rozhodol o tom v určitý dátum, potom som o dva týždne prevzala dieťatko z DeD. To bol piatok. Na Sociálnu poisťovňu som šla až v pondelok podať žiadosť. Ale na MD som nastúpila a materské som dostávala už od piatku (teda aj piatok mi už zaplatili). Je to zo zákona, že dňom prevzatia dieťatka z DeD mám nárok. Takže nik neriešil, že žiadosť o materské sa im dostala do rúk neskôr. Podstatný bol termín podľa zákona.
A tak by to malo byť aj u teba.

biokozmetika
autor
2. apr 2019

@miriam439 ďakujem za názor 🙂 snáď to tak bude aj u mňa