Schvália mi predĺženie rodičovského príspevku?

jandra
25. apr 2023

Ahojte, prosím Vás, viete mi poradiť?
Chcem si požiadať o predĺženie rodičovského príspevku. Na papieri od doktora mam diagnózu L30. 8 - iná diagnóza.
Myslíte že to stačí na schválenie? Keď v tabuľkách na predĺženie su zapísané dermatitídy a ekzémy L20-L30.

primadona
25. apr 2023

@jandra nuž toto aj mna zaujíma aké máte problémy s dieťaťom?

veronikahuli
25. apr 2023

Ake konkretne mate problémy?

slavomira236
25. apr 2023

@jandra co je to ina diagnoza?

jandra
autor
26. apr 2023

30.8 iná bližšie urcena dermatitída, prepáčte

jandra
autor
26. apr 2023

Dermatitis sicca corp je doplnene

jandra
autor
26. apr 2023

L30 je iná bližšie urcena dermatitída, nie diagnóza. A bližšie je urcena ako dermatitis sicca corp
Ale v popise je len ze mierne suchá koža, nie je tam nič extra závažné, ale do tabuliek na predĺženie rodičovského L30 spadá, tak preto neviem ci to stačí na schvalenie

primadona
26. apr 2023

@jandra tak to by sme aj my mali mať potom nárok malá má od narodenia ekzém

mima172
26. apr 2023

@jandra Osobne si myslím, že nie. Ekzém je veľmi rozšírený (má ho aj moja dcéra). Pokiaľ to nie je nejaký extra závažný stav, ktorý by si vyžadoval špeciálnu liečbu atď, tak si nemyslím, žeby to bol pádny dôvod na predĺženie RD.

misinka0611
26. apr 2023

@jandra Na mierne suchú kožu sa neschvaľuje predĺžený rodičovský. Skôr na ťažké stavy s ekzémom. Môj syn mal ( klop, klop, klop ) ťažký stav od 3m. skoro celý rok s výnimkou 2-3m. niekedy lepšie niekedy horšie. Ložiská zapálené, svrbenie, kortikoidy keď to inak nešlo. Stav keď potreboval byt premastovany počas celého dňa skoro a toto v škôlke by ho nenatierali. Teraz už zacinam riešiť aj dcéru a ide smer kožná.

Môžeš požiadať ale neverím tomu, že by to prešlo.

ninusa27
12. máj 2023

@jandra tak nad týmto aj ja rozmýšlam že skusim podať či schvalia syn ma atopicku dermatitidu , besnierovo prurigo a dosť je stoho cely deň nervozny dostava kvapky proti svrbeniu a natierame kortikoidmy podla popisu v sprave by to mala byt diagnoza L20

lucina1100
1. mar 2024

@jandra ahoj, prosim ta, kdee najdem tie tabulky? pretoze mi mame atopicky ekzem minuly, alergie vsetkeho mozneho druhu, poruchy imunity a odobrali mi rodicak, ja som uplne dnes na prasky, a to mame atopicky loziskovy ekzem na celom tele, tak nehapem ako to posudkova schvalovala a co robila ked povedala, ze mi ho odoberaju.

veronikahuli
2. mar 2024

@lucina1100 a neuznali keď si ziadala, alebo ti len prišiel papier že odoberajú?

lucina1100
2. mar 2024

@veronikahuli ja som už poberala predĺžený rodičovský, a teraz mi koncil tak som znova doniesla lekárske správy na ďalšie predĺženie, ale žiaľ dočkala som sa veľkého sklamania.
Pribudli nám nové diagnózy, ale sj tak nám ho odobrali.

veronikahuli
3. mar 2024

@lucina1100 klasický sa odvolaj

lucina1100
3. mar 2024

@veronikahuli ahoj, viesco znama mi poradila, ze sa nemam odvolat, ale ze mam na novo podat ziadost, ktoru vyplni pediater, lebo mam pocit, ze tieto spravy ani nikto necital, tam boli odovodnenia, ktore som nikdy ani nikto nepisal do sprav uplne bludy. A to este alergologicka vyslovne velky napisala Neodporucam umiestnovat do kolektivu, ale ponechat v doamcom prostredi, kvoli alergiam, strave, recidivujucim infektom a oni akoze nic, ja som ostarla za vikend o 20 rokov. tak neviem

veronikahuli
4. mar 2024

@lucina1100 ja mám zas opačný názor, od pediatra nikoho správy nezaujímajú, a väčšinou neuznávajú a az keď sa poriadne odvolás, tak uznajú... Teraz som to riešila už 3ti krát ...ak chces, napíš mi správu

lucina1100
4. mar 2024

@veronikahuli napisem dakujem