Dobrý deň, na základe čoho sa posudkový lekár rozhoduje či predĺži napríklad rodičovský príspevok, keď rozhodnutie záleží od okresu a nikde to nieje jednotné? Môj syn má len podozrenie na PAS, známa má dieťa, ktoré má diagnózu detský autizmus a nemá schválené predĺženie. Na nete sa všade dočítam, že schvaľujú aj v prípade že je len podozrenie na PAS. Prečo je to v každom regióne ináč? Dosť ma to vytáča, keďže môjho syna zo škôlky vylúčili a do práce chodiť neviem. Špeciálnu škôlku nemáme. A niekto má dieťa v škôlke, pracuje a má aj predĺžený rodicak. Nieje to na hlavu? Dá sa k papierom o žiadosť o predĺženie rodičovského príspevku pripojiť aj rozhodnutie škôlky, že ho tam nechcú? Má to nejakú váhu? Ďakujem
Zial takto to je...je to na subjektivnom rozhodnuti posudkoveho lekara
To sa skús spýtat rovno na úrade v odvolaní keby ti zamietli žiadosť. Ja mám tiež predĺžený RP, syn mal podozrenie na PAS, ktoré sa ale neskôr vylúčilo. No stále je sledovany u neurológa aj pedopsychiatra, chodíme na logopediu, kurzy na rozvoj reči, zlepšenie motoriky, psychologicke terapie. Ak by si niekto myslel, že mám niečo naviac do vrecka...
Má NKS, a ADHD, je predčasne narodený a proste viacero problémov sa s ním preto vlečie dodnes. V škôlke sa adaptoval, ja som doma s mladším, do práce nechodím. Chápem, že si nahnevaná na tento systém, je to nespravodlivé. Všetky aktivity pre rozvoj takýchto detí stoja kopec peňazí a nie sú hradené zo zdravotného poistenia. Takže dolož k žiadosti na úrad čo najviac lekárskych správ, predtým lekára upozorní, ze to budeš dávať na úrad k predĺženiu RP. Ja som priložila vždy aj správu od logopedičky a psychologicky, aj keď je povedané, že do úvahy sa berú len správy od lekárov. No sama som sa presvedčila, že to tak nie je lebo na ďalší rok odo mňa dokonca pýtali doložiť správu od psychológa, aj keď to nie je lekár. Takže kľude aj to vyjadrenie zo škôlky tam daj. Držím palce.
Skusala si sa odvolat a ziadat opatovne prejednanie? Niekedy pomoze.
Podozrenie neznamená diagnózu...takže tam zaváži čo konktrétne je uvedené v lekárskej správe....či je dieťa predčasne narodené a má aj iné problémy....
bohuzialto robia kadejako. ja som videla ze to schvalili doetatu s alergiami a v rovnakom okrese neschvlili dietatu so svalovou dystrofiou- lebo udajne choroba este bola malo rozvinuta. mozme sa len domnievat preco to takto bolo…