Ahojte žienky, ja by som sa chcela spýtať. Dnes mi prišiel papier zo sociálky že mám schválenú materskú. Treba ten papier ešte teraz niekde odniesť alebo až keď sa narodí malý. Ďakujem 🙂
@barbie17 to je tvoj papier, máš tam info pre teba
@barbie17 nikde, nikoho nič do toho..............
Môžem sa spýtať, po akej dlhej dobe Vám prišiel tento papier? Pýtam sa preto, že pred týždňom a pol som odniesla papier aj ja a zatiaľ mi nič neprišlo 😬
Ďakujem
ak máš materské vyššie ako je rodičovský príspevok 370 Eur mesačne, tak nikde, do súkromného archívu, ale ak máš nižšiu tak môžeš žiadať o doplatenie rozdielu do výšky RP a vtedy by ti ho bolo treba
@budajova09 mne prišiel až po mesiaci 😕 som tam ešte v utorok volala tak mi povedali že už mi ho poslali len že mali veľa kolegov nakazených tak že preto to tak trvalo🤷😀.
@barbie17 oznámenie si odlož, keď po materskej budeš žiadať o RP, budeš ho prikladať k žiadosti na úrad prace, aby ti bol vyplácaný vyšší RP.
@daniela1911 ked bude ziadat o RP, musi predlozit druhe potvrdenie - kde bude mat napisane cele trvanie materskej 👌
Tento jej je potom na nic 😉
@lienka.7 mne stačilo toto rozhodnutie k poberaniu RP 👍
A je to aj uvedené na stránke UPSVaR
@daniela1911 tu nemas nenapisane dokedy si bola na materskej a teda odkedy poberas RP (ci uz mas narok). Mne hned v BA pozerali ze ci to mam skoncene - napisany presny datum ukoncenia. Nestacilo, ze ja som napisala. Dokonca mi davali podpisovat este jedno tlacivo navyse, ktore na stranke nemaju ani uvedene (mala som vytlacene a vyplnene veci z netu).
Ale ok, mozno v Cadci to mate ine, nehadam sa 😉
@lienka.7 ja som žiadala o RP pol roka po materskej, takže možno preto to sprostredkovateľke stačilo.
@barbie17 Kam by si to chcela niest, ved to je informacia pre teba 🙂