RP, DNP a PN

18. jan 2022

Ahojte, prosím o radu.
Bola som na dohodu minulý rok no tu som už ukončila z toho som si odrobila 194 dní no ešte 2.5 mesiaca mi chýbajú a tak si platím DNP okolo 739€, no keď dosiahnem viac ako 270dní budem mať tak nárok na materskú? Akú sumu?
Plánujem ísť na PN keď dosiahnem viac ako 270 kvôli zdravotným problémom.
Môžem tak poberať naraz aj PN aj RODIČOVSKÝ PRÍSPEVOK?

janulienka192
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
18. jan 2022

@janulienka192 ale dokopy by to malo byt 270 dní aby som mala nárok preto si platím zvyšné dní čo mi chýbajú, už mi netrvá PP.

janulienka192
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
18. jan 2022

@janulienka192 no uvidíme a neviete či sa môže povedať RP a zároveň aj PN ?

andula1988
18. jan 2022

@janulienka192 nie dnp je ako nemocenske poistenie co je aj ked si zamestnana

andula1988
18. jan 2022

Rodicak a PN sa moze poberat sucastne …. Aj tehotenske …. Uz ste tehotna ?
Materska z DNP bude vyratana len vtedy ak bude aktivne min. 26tyzdnov …. Dnp platit pocas PN nemusite a bude aktivne oen v tom pripade ak je platena pn

draik
18. jan 2022

Ak nebude DNP trvať aspoň 26 týždňov, nárok bude z minima (ak splníte podmienku 270 dní NP), aj keď odvody platíte z vyššieho VZ.

@janulienka192
Píšte úplné hlúposti.

autor
18. jan 2022

@andula1988 ešte niesom tehotná ale plánujem, chcela by som to urobiť tak že keď si zaplatím vyše 270 dní, pôjdem na PN,zároveň mam aj RP. Prešla by som na PN ale DNP rušiť nebudem aby mi trval a ak by sa mi počas PN počítali DNP tak je možné mať materskú keď tam splním tých 26 týždňov počas PN?

autor
18. jan 2022

Keďže počas PN sa neplatí ale ja nebudem mat zaplatených celých 26 týždňov, či je možné aj to keď ho platiť nebudem že sa to počíta a je možnosť mať tú najvyššiu materskú keďže platím najvyššie odvody.
Ďakujem vám za odpoveď ❤

autor
18. jan 2022

@draik a keď po splnení 270 dní(z toho zaplatené 3.mesiace DNP z najvyššieho) pôjdem na PN a bude mi DNP stále trvať len ho platiť nebudem tak tam sa to z čoho vypočíta?

andula1988
18. jan 2022

A lekar nebude mat problem s PN ? Ono musi byt aktivne 26tt aby bola materska z maxima … ono sa to pocita ide o to aby bolo aktivne ale musi byt narok na PN a ziadne podlznosti myslim …. Len pozor tehotna este nieste a myslim ze od bududeho roka sa chystaju nejake zmeny neviem ako sa to bude ratat …

draik
18. jan 2022

Ak bude DNP trvať aspoň 26t, tak z VZ DNP.

andula1988
18. jan 2022

Ratat sa bude z toho dnp … a bude narok aj na tehotenske kedze tam bude aj tych 270dni za posledne 2 roky ….

autor
18. jan 2022

Dobre, ešte zbehnem zajtra k lekárovi, mam zdravotné problémy preto uvažujem na PN keďže sa o babo snažíme. Verím že to vyjde ako píšete. Ďakujem vám za vás čas. Pekný večer prajem 😊

andula1988
18. jan 2022

Drzim palce … hlavne treba potiahnut PN aby sa do nastupu na matersku platit nemuselo …