Rozídení rodičia a rodičovský príspevok

vilmuskavilma
3. máj 2023

Ahojte prosim rodicovsky dochodok dostanu obaja rodicia ak su rozideni, ci len jeden? Dakujem😂

dada0902
3. máj 2023
januska12323
3. máj 2023

Keď sa ľudia rozídu prestanú byť rodičmi?

vilmuskavilma
autor
3. máj 2023

@januska12323 takto: mama ma nutila vypisat daky formular aby oec nedostal, zaujimalo ma, ci preto, ze sa bala ze ona nedostane? Inde sme trosku 😉

luliu
3. máj 2023

@vilmuskavilma mama zjavne nechce, aby si prispievala otcovi

liz_lemon
3. máj 2023

@vilmuskavilma mozno si mysli, ze dostane aj ten jeho prispevok, ale nedostane

vilmuskavilma
autor
3. máj 2023

@liz_lemon tiez ma to napadlo🙈

januska12323
3. máj 2023

Skôr chcela aj jeho podiel ale to tak nefunguje ak nepodpíšeš dostanú obaja rovnako. Ak podpíšeš tak len mama ale suma ostáva.

petamich
3. máj 2023

by default dostanu obaja svoj bez ohladu na aktualny stav ich vztahu 🙂 ak podpises, ze napr. otcovi nedas, tak jasne nedas ale mama nedostane viac

vilmuskavilma
autor
4. máj 2023

@petamich super baby dakujem jasne, ze nepodpisem nic 🙂 a dostanu rovnako? otec uz dostal a viem sumu, mama tak isto teda?

petamich
4. máj 2023

@vilmuskavilma no neviem co dostal tvoj otec ale toto to asi nebude 🙂 za rok 2023 sa totiz bude vyplacat jednorazovo na konci roka (potom uz by sa myslim mal mesacne ale az od 2024) ale mozem sa mylit

kazdopadne ano vymer je stanoveny nejakym % z tvojho "prijmu" podobne ako materska/PN...obaja teda dostanu rovnaku a je tam aj strop, ze max. XY€

petamich
4. máj 2023

teoreticky mozno vymer dostal? si mozno myslela? 🙂

vilmuskavilma
autor
4. máj 2023

@petamich dostal ten vymer predvcerom...

petamich
4. máj 2023

@vilmuskavilma prepac to mi napadlo az neskor, ze to si zrejme myslela :D

vilmuskavilma
autor
4. máj 2023

@petamich nevadi...dakujem za rady 🙂

panelacikova
4. máj 2023

@petamich čiže ak som nepodpísala vyslovene, že NESÚHLASÍM, tak automaticky dostanú? a v tom výmere je to aj uvedené, že ide o príspevok od konkrétnej osoby? Ďakujem

dada0902
4. máj 2023

@panelacikova ano budú vedieť koľko si za rok 2021 zarobila a koľko ide od konkrétneho dieťaťa aspoň tak som to predtým čítala v diskusiách ak si nedala žiadosť ze nechceš prispievať tak automaticky ju rodičia dostanú

panelacikova
4. máj 2023

@dada0902 výborne, ďakujem 🙂
a nevieš, čo v prípade, že jeden umrie? má ten druhý potom nárok aj na jeho časť, alebo jednoducho tento príspevok automaticky je úplne pozastavený?

dada0902
4. máj 2023

@panelacikova nie to bude dostávať len žijúci rodič sam na seba

panelacikova
4. máj 2023

@dada0902 dík

dada0902
4. máj 2023

@panelacikova za máličko