Potrebovala by som poradiť kvôli kamarátke. Chce sa rozviesť s manželom. V práci zarába cca 450 E. Má dve deti. Jej manžel pracuje legálne v Rakúsku kde zarába cca 2000E /to je odhad, lebo ona to presne nevie/. Teraz dostáva na účet rodinné prídavky z Rakúska. Nevie , či po rozvode bude mať nárok na tieto prídavky alebo nie. Viete poradiť? Ďakujem.
Pridavky by pp rozvode mali detom nadalej patrit s tym,ze teraz bude ziadatelom matka,v praxi to funguje tak ,ze az pracuje ,bude poberat pridavky zo slovenska +dorovnanie z Rakuska.Az to nepojde svojpomocne,treba sa skusit obratit na Solvit
Dobrý deň. Môj manžel pracuje V at A mam dcéru z prvého manželstva A chcem sa opýtať či muž nemá nárok na rodinné prídavky na ňu keď sme zobraty
@fabovazuzana treba zistit na urade v At ale az maju rovnaku adresu trvaleho pobytu,nemal by byt problem
Narok ma, poberat bude z svk a raz rocne sa robi dorovnanie v rakusku. On bude musiet tiez nieco vyplnit. Ak by nebol ochotny, treba sa obratit na prislusny finanzamt
Asi musím dať rodný list A sobášneho prelozit pravda
Nikto mi neporadí?