Dobry den chcela by som sa trocha poinformovat ako je to s pridavkami v Rakusku kolko sa tam dostava ,a ci je pravda ze cim vecsie dieta tym je viac ,..Dakujem
@saxanita1 ahoj, ano presne ako pises, cim je dieta starsie tym je pridavok vyssi, nie je to velmi velky rozdiel ale je to stale viac. a dostavas pridavok v mesiaci september dvojnasobny kedze mas vtedy vacsie vydavky na dieta, kedze zacina skola. zohladnuje sa aj pocet deti v rodine, ked ich mas viac tak ti este pribudnu dalsie eura, to je tusim od troch deti. nepozerala som, ale zrejme na stranke Finanzamtu sa daju najst aj presne sumy, kolko sa na deti vyplaca podla veku pod.
...áno,už sa vyplácajú každý mesiac a čím dieťa staršie,tým viac 🙂 ....ja mám 19r dcéru a už skoro 14r syna.....nebudem písať verejne koľko dostávam,ak chceš napíš IP 😉
....a ešte, prídavky sa vyplácajú pokiaľ dieťa chodí do školy,alebo študuje,ale najviac do veku 28rokov...
..neda mi nedopisat.
ak si vezmete,kolko stoja kruzky, ake su vydvaky v skole...tak ta mesacna suma je nic_
neslobodno vidiet len cislo na vypise z banky, treba rozkalkulovat, kolko naozaj mate vydavky za dieta.
mne sa z toho dviha zaludok, - zial v tomto pripade vidno, ze cim je dieta starsie, tym aj viac hlupo povedane stoji (aspon v NÖ) jednym slovom - pri vyske dani v rakusku by si rodina zasluzila omnoho omnho viac
@murcos presne toto si malokto uvedomuje,vytesuju sa s pridavkov,ale nech si spocitaju,aky nakladny zivot a skoly ich cakaju.stazujeme na SVK,ale aspon skoly mame zadarmo
Ahojte,viete mi poradit co vsetko potrebujem a ako vybavim rodinne na dceru ktora je na sk s mojou mamou??
Ahojte.. Viete mi prosím Vás povedať ako dlho trvá schválenie prídavkov na dieťa v Rakúsku? A mal by mi príst aj nejaký papier odtiaľ či je to schválené alebo nie?
@maci118 to vazne?ako je to mozne?niekomu pride hned,niekomu par mesiacov ale rok?nezistovala ste to telefonicky ,kde je problem?manzel mi teraz pracuje 2 mesiac v Rakusku..v Nemecku pracoval 7 rokov ,ale tam to bolo hned,ako dostal zmluvu..vraj zalezi, kde na urad to posielate..
Ahojte. Prosím Vás neviete mi poradiť niekoho kto by mi vedel vybaviť prídavky z Rakúska(samozrejme za nejaký poplatok)
Máme to tam už vyše roka podané a po novom sme sa dozvedeli,že nič od nás tam nemajú,tak to chcem ešte raz všetko podať.
Ďakujeem😊
Baby prosím Vás na vybavenie prídavkov ste potrebovali preložený rodný list do nemčiny či stačil Vám slovenský?
Ďakujem...
@dada200 potvrdenie ,ze nepoberam pridavky na SK som zasa ja neposielala..ale my sme ziadali este len teraz od septembra, ako mm dostal zmluvu,po starom bolo,ze na urade na SK potvrdili papiere a tak sa to posielalo do Rakuska a teraz po novom,ze urady na Sk a AT uz medzi sebou komunikuju..cize ak by im to chybalo,tak si to uz mozu ziadat priamo od nich ci?..🙂
Tiez by som rada vedela kolko sa tam fixne dostava, teraz zijeme este v Nemecku ale planujeme ist do Rakuska, cize informacie bysa zisli 🙂