Ahojte babenky. Mam niekolko otazok, uz som bezradná. 8 rokov nam vyplácali rodinné prídavky z Nemecka, v roku 2013 nám vsak vsetky dokumenty poslali do novej Familienkasse a to do Bayern-Nord. Teraz mi prísla odpoved, ze mi zamietaju rodinné prídavky podla paragrafu 1 odsek 3 ESTG a dovod uviedli, ze manzel je unbeschränkt steuerpflichtig. Nemenil zamestnávatela, ma tam prechodný pobyt. Ja som doma na Slovensku s detmi a pracujem. Poznamka: V roku 2013 sme dostali Potvrdenie o Lohnsteuerabzug 2013 bei beschränkter Einkommensteuerpflicht podla paragrafu 1 Abs.4 a paragrafu 39 Abs. 2 a 3 EStG. V aprili 2014 manzel dostal z financneho uradu v Nemecku len potrvrdenie o tom, ze je unbeschränkt steuerpflichtig podla zakona 1 odsek 3 ESTG. Vtedy som tomu neprikladala nejaky doraz, az teraz ked mi zamietli tie prídavky, tak tam uviedli ten paragraf. Neviete kde nastala chyba, alebo o com je ten zákon? Vyplnila som nieco zle na ziadosti? Alebo nedostali vsetky dokumenty, kedze sa menil institut? Prosím poradte ak viete. Dakujem za kazdu odpoved.
https://www.modrykonik.sk/forum/spolocny-termin-miesto/nemecko-iii-snazilky-tehulky-mamicky-a-ine/
skus sa popytat tu alebo vyhladaj na FB stranku cesi a slovaci v nemecku,tam ti urcite poradia 😉