Rodinné prídavky v Nemecku

adusa1111
13. apr 2015

Ahojte babenky. Mam niekolko otazok, uz som bezradná. 8 rokov nam vyplácali rodinné prídavky z Nemecka, v roku 2013 nám vsak vsetky dokumenty poslali do novej Familienkasse a to do Bayern-Nord. Teraz mi prísla odpoved, ze mi zamietaju rodinné prídavky podla paragrafu 1 odsek 3 ESTG a dovod uviedli, ze manzel je unbeschränkt steuerpflichtig. Nemenil zamestnávatela, ma tam prechodný pobyt. Ja som doma na Slovensku s detmi a pracujem. Poznamka: V roku 2013 sme dostali Potvrdenie o Lohnsteuerabzug 2013 bei beschränkter Einkommensteuerpflicht podla paragrafu 1 Abs.4 a paragrafu 39 Abs. 2 a 3 EStG. V aprili 2014 manzel dostal z financneho uradu v Nemecku len potrvrdenie o tom, ze je unbeschränkt steuerpflichtig podla zakona 1 odsek 3 ESTG. Vtedy som tomu neprikladala nejaky doraz, az teraz ked mi zamietli tie prídavky, tak tam uviedli ten paragraf. Neviete kde nastala chyba, alebo o com je ten zákon? Vyplnila som nieco zle na ziadosti? Alebo nedostali vsetky dokumenty, kedze sa menil institut? Prosím poradte ak viete. Dakujem za kazdu odpoved.

saska.t
13. apr 2015

https://www.modrykonik.sk/forum/spolocny-termin-miesto/nemecko-iii-snazilky-tehulky-mamicky-a-ine/
skus sa popytat tu alebo vyhladaj na FB stranku cesi a slovaci v nemecku,tam ti urcite poradia 😉