Rodinne prídavky v Luxemburgu

coco1370
19. nov 2019

Dobry den chcem sa opytat na rodinne prídavky v Luxemburgu pre 21 ročného študenta ktory študuje Bakalarsky typ studia ci ma nárok alebo nema nárok na rodinne prídavky dakujem za odpovede

matago
19. nov 2019

Slovák študujúci v Luxemburgu?A rodinné prídavky poberáte vy ako rodičia?

saskia_98
19. nov 2019

@coco1370 no, moji rodicia na mna brali ale ako som skoncila sš prestali aj pridavky. Tusim ze vtedy prisiel papier ze platit pridavky budu len ked budem na uznavanej skole (brno, praha boli najblizsie) alebo v luxe a tam mi budu platit aj štipko. Uz si nie som ista, predsa su to uz 2 roky co som koncila sš ale take nieco prislo. Ci sa medzi tym daco zmenilo, to neviem.

matago
19. nov 2019

Ak študujete na univerzite v EU, tak môžu vaši rodičia poberať rodinné prídavky. Len škola musí byť v zozname škôl, ktoré sú uznané našim ministerstvom školstva. Potrebujete potvrdenie o návšteve školy, to si dáte preložiť do slovenčiny a odovzdáte to na úrade soc.vecí a rodiny. Ten zoznam je uverejnený na stránke ministerstva.

saskia_98
19. nov 2019

@matago presneee take aj nam prislo, len uz som nepamatala presne 😅

coco1370
autor
20. nov 2019

@matago syn študuje v Bratislave ja pracujem v Luxemburgu

coco1370
autor
20. nov 2019

@matago Dobry den nie syn ale ja otec pracujem v Luxemburgu a syn študuje na Slovenská Zdravotnícka Univerzita
Fakulta ošetrovateľstva a zdravotníckych odborných štúdií Odbor Urgentná zdravotná starostlivosť. A ten zoznam nájdem aj na internete na SK alebo v Luxemburgu

matago
21. nov 2019

@coco1370 Dobrý deň, tak to by nemal byť problém, lebo syn študuje tu na SK a prídavky by ste mali dostať automaticky. Treba sa spýtať na úrade soc.vecí a rodiny. Neviem ako to funguje v Luxembursku, ale niektoré krajiny tuším zrušili prídavky na deti, pokiaľ dieťa nie je v krajine,kde rodič pracuje.