Má každá matka dieťaťa nárok na rodinné prídavky? Rodičovský mi platia ale rodinné nie.Preto sa pýtam
ahoj, nárok má rodič (matka/otec), zákonný zástupca, osvojiteľ... kto z nich si podá žiadosť. nie je to automaticky o matke...
prichadza to v jednej platbe... kolko ti chodi na ucet?
Ano,je to v jednej platbe. Pokial ste nezadali rozne ucty. Nam najprv chodili rodinne pridavky na muzov ucet.
máš na ne nárok ak už napríklad nechodia otcovi dieťaťa...ale treba si o ne požiadať, neprídu ti len tak samé do seba...
@solinkarka otec nie je Slovak.ale nepoberá odtiaľ nič
Neni to také jednoduché ako sa môže zdať. Záleži od konkrétneho prípadu. Predpokladam že vám vysvetlili prečo nemáte nárok a pokiaľnl nie treba zavolať na konkrétny úrad a opýtať sa tam prečo nemáte nárok. Určite vám to povedia
@tinkasss7 ak otec nie je Slovák a ty nepracuješ , požiada o rodinné prídavky on vo svoje krajine. Až keď mu budú zamietnuté v jeho krajine , tak potom môžeš na SR požiadať znova ty. Teraz som to riešila, nakoľko manžel je Čech a keby som nepracovala musel by požiadať on . Jemu by však zamietli , nakoľko tam sa to nevypláca plošne .
nárok na ne máte, buď jeden alebo druhý, len keby si chcela odpovedať na tie otázky čo ti baby dali aby sme ti mohli pomôcť
@bibiankaka povedala že kôli tomu že som nezamestnaná
Treba si podať žiadosť na Upsvar e a je vo výške 23.36 s tými drobnými som si nie istá a môže ich poberať len jeden rodič a potom ak manžel pracuje si môže uplatniť daňový bonus od zamestnávateľa ten je vo vyske21.56
Ano kazda....otec dietata nepracuje v zahranici zeby poberal odtial?