Rodinné prídavky a manžel pracujúci v zahraničí

rainbow82
20. máj 2019

Nemám nárok na rodinne prídavky lebo priateľ pracuje v zahraničí????

veronikaszabova
20. máj 2019

@rainbow82 ak je priatel otec dietata, tak treba ziadat pridavky ( aj RP) odtial

rainbow82
autor
20. máj 2019

@veronikaszabova a to už prečo? Veď ja ako matka nemám nárok na ne tu na SVK??? Ďakujem

veronikaszabova
20. máj 2019

@rainbow82 hold zakon.
Treba si o tom nieco precitat na nete.
Proste, ked rodic pracuje v zahranici, RP aj pridavky sa beru odtial.

rainbow82
autor
20. máj 2019

@veronikaszabova a keď sa vráti na SVK?

veronikaszabova
20. máj 2019

@rainbow82 ked bude pracovat na Slovensku, zrusite poberanie v zahranici a poziadate o ne tu

rainbow82
autor
20. máj 2019

@veronikaszabova ďakujem

jenny257
20. máj 2019

Môj chlap robil v DE , prídavky som dostávala na SK lebo Nemci nedali nič 🤷‍♀️

rainbow82
autor
20. máj 2019

@jenny257 no veď to....niekto poberá na SVK a robí v zahraničí, nechápem ako to funguje teda

angie11
20. máj 2019

Aj ja poberam na Svk a priatel je v Holandsku, bola som akurat na urade prace vypisat tlacivo a tam sa ma pytala, ze preco nepoberame aj zo zahranicia ked mame na to narok, da sa to, pretoze ten rozdiel sa dorovna , takze mozete poberat aj tu pokial priatel nepoberam tam ak chcete aj tu tak sa o tu sumu znizi co sa vyplaca na Slovensku, treba sa ist opytat na urad prace na oddelenie pridavkov v zahranici

katarinamarkova
20. máj 2019

@veronikaszabova polopravda

katarinamarkova
20. máj 2019

@rainbow82 najprv definuj čo je zahraničie? Bavíme sa o EU?

katarinamarkova
20. máj 2019

@veronikaszabova prídavky sa berú z krajiny ktorá je krajinou hlavného záujmu......a to buď z sk ....alebo zo zahraničia.....alebo z sk a zvyšok zahraničie dopláca..............aj to len v prípade ak zahraničie spadá pod EU 🙂

adoska717
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katarinamarkova
20. máj 2019

@angie11 toto platí len ak máš aj počas poberania dávok napr. stále aktívnu pracovnú zmluvu na sk....ak nie o všetky dávky žiada v zahraničí a na sk neberie nič.

katarinamarkova
20. máj 2019

@rainbow82 😁 hold zákon hovorí niečo iné....nespoliehaj sa na tú radu.

slnecnica82
20. máj 2019

@rainbow82 prídavky dostavas z tej krajiny, kde pracuje otec dieťaťa...

0silvia0
20. máj 2019

@rainbow82 môj manžel pracuje v DE a poberám prídavky aj na Slovensku a aj nemecké prídavky znížené o sumu slovenských prídavkov. Takto to funguje u nás cca 5 rokov.

masenkamedvedova
20. máj 2019

Mne ostal aj rodičak aj prídavky z toho dôvodu ze som zamestnana na Slovenku.

malinajahoda
20. máj 2019

Muž pracoval v DE. Prídavky sme dostávali odtiaľ. Tu na SK sme nemali nárok, keďže nie som v PP. Teraz robí v AT a ideme si žiadať tam.

rainbow82
autor
21. máj 2019

@slnecnica82 pekná kravina

angie11
21. máj 2019

@katarinamarkova aha tak to ano to mam prac. zmluvu, tak to som ani nevedela, že iba vtedy sa dajú poberať aj aj, vďaka za info 🙂

slnecnica82
21. máj 2019

@rainbow82 nechápeš ako to funguje, ako si spomínala vyššie ...tak sa nevyjadruj...ja som robila v AT, viem čo mi bolo povedane ...

katarinamarkova
21. máj 2019

@slnecnica82 nie. Ďalšia polopravda. Posudzujú sa obaja rodičia.

katarinamarkova
21. máj 2019

🙂 mimochodom pani sa stále nevyjadruje či sa jedná o krajinu EU 🙂.....ak nie tak potom platí zas niečo úplne iné 😁

slnecnica82
21. máj 2019

@katarinamarkova mne bolo povedané že berie sa do úvahy otec dieťaťa, podľa toho sa to odvíja...píšem len to, čo mi povedali...u mňa to tak bolo....

katarinamarkova
21. máj 2019

@slnecnica82 áno aj otec. Ale, je to len časť toho čo sa berie do úvahy.

kristy73
12. feb 2020

Dobrý deň tak já vám napíšem ako sme prišli o rodinné prídavky mi .Trvalý pobyt máme na SVK já s detmi žijem prechodne v ČR a manžel podniká na SVK . Deti navštevujú školu v ČR čo je všetko OK ale paní úradničke vadilo že nebývame na SVK . Žial pretože v ČR nedostávajú všetci rodinné prídavky iba tý čo sú pod živ.minimum takže mňa sa to netýkalo.Takže nám na SVK skr.panička vzala rodinné prídavky i keď som jej hovorila že ich v ČR nedostávam a že nemá právo nám ich zobrať (žial mlela si furt to svoje i keď som jej povedala že jej kludne vytočím ÚP v ČR kde si to može overiť po pripade by som jej to i písomne doložila ) Skr. vzala nám ich a pretože já nie som debil tak som si napísala na Odbou stratégie sociálnej ochrany detí a rodiny tam už to bola iná pesnička .Pani bola strašne milá komunikovala i cez i mail kde som jej odoslala všetko čo mi pani s ÚP zo SVK poslala a nestačila sa diviť . Nakonec mi pani s odboru stratégie
poradila a pomohla tak že cez Slovensku ambasádu mi pomohla vybavit prídavky v ČR . Tam to zase bola iná káva úradníčy lietali s jednej kancelárie do druhé a hladali ten najlepší sposob aby som tie prídavky dostala čo sa nakoniec aj stalo .Samozrejme že pani na úrade na SVK nejednala správne a neprávom vzala prídavky (najlepšie na tom je to že keď sme na slovensku pani na mňa škaredo pozerá pretože býva vo vedlajšom vchode na rovnakom poschodí a balkony máme vedla seba 😂 .Takže keď jedna baba povie netreba veriť a treba si overovať aj inde .Pekný den

jamajkavladkova
6. jún 2020

Dobrý deň chcela by som sa spitat us asi pol roka som v sev.irku s deti priateľ tu pracoval a momentálne je na socialke on poberqva decke prídavky tu v s3v
Irsku a ja zase zos Sk na deti je možné že mi zastavia prídavky na sk.... Ak vidia v sisteme že partner poberqva v Írsku prídavky je možné že mi zastavia autaticky na sk prosím vás poraďte mi ďakujem veľmi pekne