Dobrý deň, chcem sa opýtať dá sa vybaviť rodičovský tak aby mi ho vyplatili za celý kalendárny rok? Syn bude mať v novembri 3 roky ale rodičovský som si vybavovala ešte len teraz v januári takže viem že mi v novembri končí lenže či sa nedá tak aby mi ho vyplatili už teraz
Ja nechápem, a prečo ste nepoberali doteraz rodicak, že len teraz ste vybavovali? Spatna asi vyplatia ale neviem na 100% , ale dopredu určite nie
Spatne vyplatia len 6 mesiacov.
Nie mam deti hneď po sebe narodené tak že dcérka ma 3 a syn 2 do teraz som brala na dcérku preto som nebrala na syna rodičak
Aha už chápem ja len pre to lebo kolegyňa v práci mi hovorila že si požiadala o vyplatenie celého rodičáku a že jej to schválily
@janolaura8065 to je to isté ako keby si chcela vyplatiť prídavky na dieťa naraz už teraz až do jeho 18-tky. Ak poberala RP v CZ - tam je to možné - ale pri strate nároku ho musíš vrátiť aj tam. Na SVK to možné nie je. Kto by ho od našich "menšinových" spoluobčanov pýtal?
@janolaura8065 určite nie. Sú dôvody kedy vedia RP odňať - nikto ti nevyplatí vopred niečo na čo môžeš stratiť v priebehu vopred vyplateného obdobia nárok.