Rodičovský príspevok za celý rok

janolaura8065
31. jan 2022

Dobrý deň, chcem sa opýtať dá sa vybaviť rodičovský tak aby mi ho vyplatili za celý kalendárny rok? Syn bude mať v novembri 3 roky ale rodičovský som si vybavovala ešte len teraz v januári takže viem že mi v novembri končí lenže či sa nedá tak aby mi ho vyplatili už teraz

alenah31
31. jan 2022

@janolaura8065 určite nie. Sú dôvody kedy vedia RP odňať - nikto ti nevyplatí vopred niečo na čo môžeš stratiť v priebehu vopred vyplateného obdobia nárok.

fridi96
31. jan 2022

Ja nechápem, a prečo ste nepoberali doteraz rodicak, že len teraz ste vybavovali? Spatna asi vyplatia ale neviem na 100% , ale dopredu určite nie

maris5
31. jan 2022

Spatne vyplatia len 6 mesiacov.

alenah31
31. jan 2022

@fridi96 spätne vyplatia max. 6 mesiacov - viac nie. Ak nežila v SVK resp. nemala splnené iné podmienky nároku tak bude RP poberať odvtedy odkedy ten nárok splnila.

janolaura8065
autor
1. feb 2022

Nie mam deti hneď po sebe narodené tak že dcérka ma 3 a syn 2 do teraz som brala na dcérku preto som nebrala na syna rodičak

janolaura8065
autor
1. feb 2022

Aha už chápem ja len pre to lebo kolegyňa v práci mi hovorila že si požiadala o vyplatenie celého rodičáku a že jej to schválily

alenah31
1. feb 2022

@janolaura8065 to je to isté ako keby si chcela vyplatiť prídavky na dieťa naraz už teraz až do jeho 18-tky. Ak poberala RP v CZ - tam je to možné - ale pri strate nároku ho musíš vrátiť aj tam. Na SVK to možné nie je. Kto by ho od našich "menšinových" spoluobčanov pýtal?