Rodičovský príspevok z Rakúska. Máme na neho nárok?

martinko1701
16. nov 2010

Pracovala som ako živnostníčka aj s manželom (moj muž tam ešte stale robí) take 2 roky.ostala som tehotna,mysleli sme si že všetko bude ok ohladom peniažkou z rakuska ale sme sa mylili.na všetky vyšetrenia som chodila na slovensko aj som porodila doma,lebo doma to poznate.do rakuska sme doniesli všetky papiere čo boly treba pre matersku.dostala som pred porodom a po porode cirka1200.-eur a to bolo všetko čo sme dostali. nechali sme to zatial tak mysleli sme si že nam to budu pomali vyplacať ale nič sa nedialo,maly už bude mať pomaly štyri roky a stale nič ked sme sa dali do toho,bojovať o to čo nam patry ,platime si odvody pravidelne a narok na rod. vraj nemame lebo tam nebyvame.Povedali nam že mudssíme
Syna prihlasiť tam do škôlky.a stale sa na niečo vyhovaraju.už neviem čo mame robiť a na koho sa mame obratiť,mame tam rakuskeho pravnika ale ten nestoji za nič,prosim vas o radu čo robiť a kde sa dovolať pravdy a toho čo nam patry.dakujem za pomoc

valentina.west
21. nov 2010

V Rakusku mozes dostat ich davky zo socialneho systemu, len vtedy ak tam mas trvaly pobyt.To staci na to, aby si tam mala matersku aj rodicovsky prispevok.Darmo si platila odvody, kym nemas trvaly pobyt v Rakusku, peniaze nedostanes 😢