Dobrý deň.
Chcela by som sa informovať manžel mi pracuje v ČR stadiaľ mám poberať rodičovský príspevok. Ale mám tam veľké kompilácie stále nejaké papiere im chýbajú a nedá sa s nimi normálne komunikovať! Posielali sme všetko poštov pravdepodobne nejaké papiere stratili! Ale čo ma dnes dorazilo konečne od pondelka mi odpovedali na email a oni to celé akože pozastavujú, pokial všetko nebude podoplňané!Od septembra to vybavujem lezie mi to krkom dostala som len 1 výzvu na ktorú som odpovedala oni tvrdia již nekolik vyziev je podaných na ktoré neodpovedáte preto a nyní bylo vydáno i rozhodnutí o přerušení řízení do doby doložení potřebných dokumentů! To znamená že ja spatne nedostanem žiadne peniaze?Čiže ja už som 3 mesiace bez a ešte pokial toto sa bude vybavovat to bohvie dokedy. Nie je lepšie sa na to vykašlať a poberat zo sk dávku??Prosím nejakú úradničku alebo niekoho kdo sa tomu venuje Surne ja som už zúfala čakala som že aspon na Vianoce ale takto bohvie kedy!!
Výzvi konečne dorazili ale taká guláš je v tom že hrôza. lebo ešte vxbavujeme rodinne pridavky aj ked je jasne že ich nedostaneme ale čo už. chýbal tam manželov podpis takže zas vypisovat žiadosti a podpisat. Ale oni sa teraz stahujú takže oni nemaju na to čas až potom hrozne toto..
@kika050 a ty na slovensku nemáš zamestnávateľa - t.j. pred narodením dieťaťťa si bola nezamestnaná?
Kde žije celá rodina? Kde má dieťa lekára?
Ak je primárne kompetentné k výplate Česko tak asi naozaj s tým nič neurobíš, budeš musieť splniť ich podmienky. A bez podpísanej žiadosti by si nevybavila nič ani na slovensku.
Niekedy nie sme schopní doručiť klientom korešpodenciu lebo nemajú aktualizovanú adresu a niektorí na to jednoducho s prepáčením s...ú.
toto zachvíľu aj mna čaká
Ahojte ja práve sedím na tými papiermi že žiadosť o rodinné prídavky, k tomu mi doručili aj žiadosť o rodičovský príspevok, dostávam PP v M teda materskú a neviem či si o ten príspevok mám žiadať teraz alebo počkať kým mi skončí materská dovolenka?
@fidorka7 nasla som tuto starsiu diskusiu a chcem sa spytat, moj manzel.pracuje v CZ...ja poberam RP na SK...mam ho ziadat v CZ...aj napriek tomu, ze som stale vedena u svojho zamestnavatela? A trvaly pobyt mame na SK s dcerou a aj sa tu zdrziavame? A ako je to s rodinnymi?,..Dufam, ze vies poradit...vopred dakujem
Viete prosim, niekto zodpovedat moje otazky vyssie? Vdaka
Ak máš RP zo Slovenska, tak český nerieš, výsledná suma je takmer rovnaká. Rodinné prídavky si tiež vybav na Slovensku, v CR na ne majú nárok len nižšie soc.vrstvy.
Mna skor aj zaujima, ako je to v zakone...teda, ci je mojou povinnostou najskor ziadat v CZ. Ako je to posudzovane.
@kika050 Neviem, aku davku zo SR myslis, ale ak manzel pracuje v CR,narok na RP ti na SR nevznika. Neviem, akydoklad Ti chyba,my smeto riesilipred dvomi rokmi, dokladali sme tlacivo zo slov. UPSVAR, z e nevznikolnarok na na RP, rodny list dietata , potvrdenie zo soc,ppoistovne,ze nie je narok na PPMa potvrdenie o zamesatnani manzela. Vybavovali sme to osobne na Sr aj v CR, trvalo to asi dva mesiacče,a doplatili aj spatne. V CR je RP 220 000 a ak nemas narok na PPM tak dostavas stvorrocnu variantu,cize prvycxh devat mesiacov7600, potom do styroch rokov 3800. A este je moznost, a kmanze lma odpracovanych 270 dni, mozes si zvolit variantu cez nmanzela bud nadva alebotri roky, touz zavisi od vysky zarobku, alenajviac moznopoberat 11500. To je na dva roky. Na tri rokyto vychadza nejako okolo 7000. Da sa to potom aj menitpodla potreby. Drzim palce,nech sa Vam topodari skoro vybvavit.