Vie mi niekto poradit? Brat ma nejake priblemy. Potrebuje surne odist z Ciech na Slovensko. Tam sa ozenil,maju dcerku. Ridicovsjy beru odtial vo vyske 3800 kc. Hned v piatok chce pricestovat. Zatial on sam s dcerou. Zena mu nastupuje este do nemocnice. Da sa vybavit rodicovsky zo Slovenska? Co k tomu bude vsetko potrebovat? Je to tak narychlo,ze vcera sa rozhodol a dnes je sviatok tak nemamako sa poinformovat. Za kazdu radu budem vdacna.
Ak poberaju v Cr.a tam sa aj dieta narodilo.nepriznaju rodicak na SVK Treba zajst na Urad a tam mu povedia presne co vybavit.Ak ma ucet budu mu peniaze posielat na ucet z Cr.
A ten rodicsk má akýsi nízky.ja ked som pobersls rodicsk bol pre každú zamestnaní mamičku 220tisic a sa to rozpocitsvslo.mne tu na šk priznali rodicsk ze muz robi tu v sk a,tam mi chodil len doplatok 3000cz teraz po materskéj má to caka opet tieto behscky do ciech na úrady.
A trvaly pobyt s tym nic nems lebo mi sme obaja celý život tu ale ked bol mesiac môj muz na úrade prace tak mi tu v šk všetko padlo takže ešte aj pridavky som dostávala z cr na dslsi mesiac som im doniesla zmluvu a zas sme všetko vrátili na sk a tam len doplatili.takže práca práca to je ten papier co je isty na priznanie.
No asi preto veru.ja som stale na dobu neurčitú.ale tiež neviem na čom budem musím čakať len na papier z prace.mne v čr ani predlzeny RODICSKU neuznali takže som bola pn plus rodicsk platený tak uvidím.
Ak pracujú obaja rodičia v Česku, na Slovensku im nemajú prečo priznať rodičovský,. Ja som odchádzala na materskú jako nezaměstnaná slobodná mamička, otec bol Čech zamestnaný v ČR a povedali mi, že napriek tomu, že som Slovenska a slobodná, musí si najskor zažiadať otec v ČR, lebo je tam zamestnaný a ak mu to zamietnu, potom mi ho dajú na Slovensku. Cítila som sa jak socka, hosi som normálne pracovala, výpoveď som dostala keď zistili, že som tehotná (samozrejme oficiálny dovod bol iný). Takže asi tak. Ale třeba sa popýtať priamo na úrade