Ahojte všetci chcem sa opýtať priateľ je cech amme spoločnú dcérku 15mesacnu a v decembri mame v plane sa sťahovať do ČR. CO POTREBUJEM VYBvit na to aby som mohla potom poberať aj v ČR rodičovský. Viem ze potrebujem papiere doklady od toho od kedy a do kedy som poberala dávky a to preložiť tam na úrade a akonáhle budem mať prechodný pobyt musím to ohlásiť na cudzineckej aby som mala povolenoe k pobytu. Musím tam mat s malou zdravotné poistenie aj lekárov toto všetko viem ale nie som si istá ako to je s rodičovským tam. Pomôžete mi baby?
No volala som a český úrad a povedali mi ze stačí ak na úrade u nich predložil pracovnú zmluvu priateľa potom zmluvu o nájomnom že tam mame prechodné bydlisko.. Dcérka že navštevuje pediatra a mame zdravotné a ze oni tam už posúdia ci mam nárok ale ze malo by mi to prinalezet tak snáď áno :/ a neviem jak to tu je vlastne na úrade o co tu musím požiadať alebo ci sa musím odhlásiť. Dakujem
@nicooollka ak uz poberas rodicak na svk, tak ten musis zastavis, poziadat o potvrdenie ako dlho a kolko si poberala. Zo socialky potrebujes papier, kde bude uvedeny tvoj vymeriavaci zaklad z ktoreho ti bolo pocitane materske. Podla toho ti v cr urcia maximum mesacnej vysky rp a na kolko mas este narok.
Tiez asi bude treba zastavit pridavky, na tie v cr pravdepodobne nebudes mat narok a neviem ci sk urad vyplaca ked sa niekto vystahuje zo svk.
Rozumiem tak veľmi pekne ďakujem za pomoc
😊
@nicooollka ahoj ako si dopadla? Nas to caka tiez.
Len nechapem, preco poses ze treba ist na cudzinecku policiu a mat prechodny pobyt.
Podla mojich info staci mat najomnu zmluvu, poistenie manzela deti tvoje, pediatra, ucet v banke, pracovnu zmluvu. Zdokladovat co najviac veci ze sa zdrziavate v CR🙂
Este potrebujes poradit? Ak ano, daj konkretne otazky, co potrebujes vediet 🙂