Dobrý večer 🙂
Chcem sa opýtať či nemá niekto skusenosť. s otcom dieťaťa nežijem v spoločnej domacnosti ni s ním niesom v kontakte kedže si zmenil čísloa býva v čechach, Materska mi už skončila a chcela by som nastupiť na rodičovsku dovolenku. Lenže problem je v tom že ja som nezamestnaná a on je v CZ zamestnaný tak mi povedali, že si mam žiadať stamadial aj ked ju amm zverenú do osobnej starostlivosti. že príspevok mi daju až vtedy ked mi to v cy zamietnu mate niekto skusenost.. dakujem ya kazdu radu 🙂
poziadat mozes aj na dialku,len budes musiet dolozit potvrdenie o vyske platu tvojho priatela. Lenze to bude asi pre teba problem,kedzre nie ste v kontakte. Najlepsie,ked napises mail na cesky UPSVAR a opises im situaciu. To, ze mas dcrku zverenu do starostlivosti nic na situacii nemeni. Este sa da poziadat o vyradeniue priatela zo spolocneposudzovanych osob a vtakom pripade by si mohla ziadat o rodicak na SR. Inak v CR je rodicak jednotny 220 000 a mozes si volitdlzku cerpania. Ak by ta este nieco konkretne zaujimalo kludne napis. V tomto ti pravnik nepopmoze, to si musis nastudovat sama. Riesili sme pred dvomi rokmi, este mam cerstve skusenosti.
Hej to viem ze sa da v cz nastavit vysku rodicaku. Ale aj tak by som to musela na jeho meno ziadat ze ?? A ako sa da vyradit z spolocneposudzovanych osob ??
skús napísať na HNonline. sk Tam nájdeš poradňa. Na tejto stránke odpovedajú právnici na otázky čitateľov. aj vo veciach sociálnych.