Rodičovský príspevok pri neprijatí do škôlky

miinniiee
7. jún 2023

Dobrý deň, jedná sa o pomerne čerstvú informáciu a nikde sa neviem dopátrať. Ide o to, že sme dali prihlášku len do jednej škôlky, ktorá pre našu ulicu nie je spádová. Všade čítam, že nárok na predlženie je len vtedy, ak dieťa nevezmú do spádovej škôlky. To znamená, že ak nám dieťa nevezmú do tej, ktorej sme dali prihlášku, nebudem mať nárok na predĺženie? Ďakujem pekne.

diaalex
7. jún 2023

@miinniiee presne tak, nárok máte ak je prihláška odmietnutá v spádovej škôlke. Taktiež ak dieťa dovŕši 3r do 31.8. a taktiež ak nemáte mladšie dieťa doma.

sajmonka_1216
7. jún 2023

áno, musí byť neprijaté v spádovej mš

kris_y
7. jún 2023

@miinniiee ved si dajte ešte prihlášku do spádovej

sajmonka_1216
7. jún 2023

@kris_y to už nie je možné.. termín podľa zákona skončil 31.5.

diaalex
7. jún 2023

@kris_y termín bol do 31.5., pani má už smolu

miinniiee
autor
7. jún 2023

Ďakujem, akurát som to už našla aj ja. Nemáme ešte rozhodnutie, len dopredu rozmýšľam čo ak....

bosorkabb
7. jún 2023

Zákon hovorí o spádovej škôlke. Už sa s tým nedá urobiť nič.

kris_y
7. jún 2023

@diaalex prihláška sa dá podať hocikedy - aj počas školského roka, nie len keď je zápis... nechce sa mi hľadať paragraf, ale je to tak

kris_y
7. jún 2023

@diaalex ale teda môžu drobca potom do tej spádovej škôlky aj zobrať, s tým treba rátať samozrejme 🤷‍♀️

diaalex
7. jún 2023

@kris_y dá, ale nato aby využila príspevok musí podať v riadnom termíne ;)

diaalex
7. jún 2023

@kris_y veď jasné, ale najskôr berú deti, ktoré si riadne podali prihlášku, následne keď je kapacita, tak ďalšie. Plus na príspevok musíš podať do spádovej a v riadnom termíne nie po