Rodičovský príspevok pri neprijatí dieťaťa do škôlky

lubka_001
20. júl 2023

Dobrý deň. Prosím vás je tu niekto kto sa v tom lepšie vyzná a vedel by mi poradiť?. Ide o to že v prihláške do škôlky sme písali adresu kde ešte bývame v dedine ale v maji sme kupili byt v meste tak logicky podávali sme prihlášku tam do mesta do spádovej škôlky lenže trvalý pobyt stále sme mali ešte na dedine . Zmena bydliska nastala až teraz ale čo ma trápi že na rozhodnutí z mesta je ešte adresa kde sme bývali v dedine neviem čo.vsetko treba k rozhodnutiu podať alebo ako postupovať. Ďakujem snáď som to správne vysvetlila

nikpa
20. júl 2023

@lubka_001 treba len zdvihnúť telefón alebo ísť osobne do škôlky a povedať čo je vo veci. Žiadna veda.

lubka_001
autor
20. júl 2023

@nikpa aj som to urobila a viete čo oni nato že nevedia ako ďalej na úrade práce to isté.. človek sa pýta pomoci aj tu preto. Že žiadna veda to mi veľmi pomohlo od vás. Myslíte si že neviem sa pýtať inak by som to tu nezverejnila.

klarissa25
20. júl 2023

Možno stačí ešte obvolat škôlky okolo v meste a možno vám dieťa zoberú 😉

iritka
20. júl 2023

@lubka_001 pisomne ziadat UPSVAR o stanovisko, nemozu odpisat ze nevedia.

lubka_001
autor
20. júl 2023

@iritka písala som aj na soc. Aj úrad práce riešila som to a odpoveď žiadna ale skúsim písomne ako navrhujete. Snáď to poriešim

mpikusova
23. júl 2023

Myslim, ze to nebude vadit. Zamestnanci si overia sucasny TP a ci spadova skola je podla TP. Ak to bude sediet, nemal by byt problem s tym. Pripadne prineste aj potvrdenie o zmene TP.

lulajda
10. aug 2023

@lubka_001 Dobry den. My sme uplne ten isty pripad, pisala som kvoli tomu na socialku a povedali mi, ze to budu posudzovat individualne, ze neviedia mi dopredu povedat, ci to bude schvalene. Tak idem skusit podat ziadost a uvidime. Ale podla mna na to mame narok, podavat prihlasku v mieste predosleho bydliska nemalo zmysel ked sme sa prave stahovali a preco by 4 rocny nemal mat narok na skolku alebo prispevok.. este ani jeden rok nechodil do statnej a bude mat v oktobri 5. Drzme si palce 🙏

lulajda
17. aug 2023

@lubka_001 dobry den. Tak dnes mi volali, ze kedze v maji este nemal trvaly pobyt, ziadost zamietaju. Dajte prosim vediet, ako ste dopadli vy.

iritka
17. aug 2023

@lulajda podla mna aj zalezi ci ste pri podavani prihlasky informovali skolku, ze v case zaciatku skolskeho roka uz bude mat dieta trvale bydlisko tam kde by patril do skolky. Ak ano a mate o tom dokaz, ja by som sa odvolala.