Dobrý deň chcem sa spýtať som na materskej malý má dva roky poberám rodičovský príspevok od jeho narodenia pretože som nemala nárok na materskú .Bola som na úrade práce...Teraz som tehotná termín mám približne o 3 mesiace a viem že zas nemám nárok na materskú ale ako mám postupovať teraz!??Viem že rodicak na prvé dieťa mi vezmu a budem dostávať Iba na to druhé a len to mám ísť nahlásiť na sociálnu poisťovňu alebo na úrad práce...že som budem mať ďalšie dieťa ... lebo to ide nejako automaticky!??
Dobrý ja som takom istom probléme len ja rozmýšľam z že by som ho dala súdom do zverenia novorodenca do starostlivosti otca keď mu to bude schválenýle súdom ja sa len pitam on bude dostávať na toho 2 ja keď na to mám právo dostávať do 3 rokov na toho 1 prosím vás názor ďakujem
@mami97 a vy spolu nežijete? či ako chceš súdom zveriť dieťa otcovi? pýtaš sa na to vo vlastnej diskusii a neodpovedáš na otázky..
Ak spolu nežijete a novorodenca zveria otcovi (čo pochybujem), ty budeš mať povinnosť platiť naňho výživné 🤷🏻♀️ Chceš vybabrať so systémom? daj pozor, aby si na to nedoplatila....
@jonka23 nic nie je automaticky. Si ziadostou o MD od gynekologa pojdes na soc.poistovnu daju ti potvrdenie ze nemas narok na matersku a s tym pojdes na urad prace a bud si hned prehodis RP na mladsie alebo nechas dobehnut na starsie a po jeho 3r pojdes podat ziadost na mladsie ale aj tu potrebuju potvrdenie ze pri novonarodenom dietati nemas narok na MD