Rodičovský príspevok počas korony

simonka1161
1. feb 2021

Berie niekto rodičovský príspevok rok? a tale berie Počas korony?

martinkatinka
1. feb 2021

RP je do troch rokov veku dietata...

babydesire
1. feb 2021

@simonka1161 ? Nerozumiem ??

mogaa
2. feb 2021

@simonka1161 veď na rodičovský máš nárok či je korona alebo nie....myslíš pandemický rodičovský po 3rokoch dieťaťa?

simonka1161
autor
2. feb 2021

@mogaa áno tak to myslím

simonka1161
autor
2. feb 2021

končí mi v apríli 16twho ma tri roky.. a chcem vedieť či naďalej budem dostávať?

katicca
2. feb 2021

@simonka1161 to ti asi nikto nepovie, lebo nikto nevie aka bude vtedy situacia..

martinkatinka
2. feb 2021

@simonka1161 a trva ti PP?Ak ano, mozes ist do prace

mogaa
2. feb 2021

@simonka1161 pokiaľ ti už PP netrvá tak ano budeš mať nárok na pandemický RP(a to do doby kým ho nezrušia)..nárok na pandemický máš ak nemáš žiadny iný príjem, teda nesmieš mať nárok ani na podporu.....takže ak máš nárok na podporu, tak dohoda o skončení PP, čerpať 1deń dovolenky,ostatnú preplatiť a budeš mať maximálnu materskú....kočky čo išli najskôr na pandemický rodičovský a potom na podporu museli pandemický rodičovský vracať lebo ho poberali neoprávnene....

mogaa
2. feb 2021

@simonka1161 oprava - nie maximálnu materskú ale maximálnu podporu

ave17
2. feb 2021

@mogaa je toto pravda?? Lebo kamoška mi teraz celá vytesena volala, ze dala výpoveď, lebo nemôže nastúpiť do práce, a teta na úrade jej poradila, nech nežiada o podporu, na ktorú nárok ma a ze prejde rovno na podporu, podľa mňa, sú to každý vykladá po svojom, ja som toto riešila v auguste, té ved potiahnem rodičak, ale rovno mi povedali ze nie, keďže mám nárok na podporu... Tak nechápem jednej áno, druhej nie, našťastie hneď v októbri som sa zamestnala, takže už sa ma to netýka..

ave17
2. feb 2021

@ave17 oprava, nie na podporu, ale na pandemicky rodičak, ze prejde..