Ahojte, skončila mi 3 mesačná materská a teraz sme už pár mes. iba na chlapovom príjme. Mohla by som tu ešte 9 týždňov poberať rodičák, ale rozmýšlame, vrátiť sa na SK.
Je pravda, že ak vyberiem rodičák tu, tam mi už nedajú nič?
Lebo pani na úrade mi povedala, že dostanem nie je problém, ale viacero zdrojov uvádza opak. Vdaka
Dávky poberaš v štáte, v ktorom platíš ty alebo otec dieťaťa dane a odvody
@katkaseiner to je samozrejme,že ak jej muž pracuje v ČR, a ona uz nepracuje,že ona na SR nedostane rodicak..to závisí od toho,v ktorej krajine sa platia odvody,tam dostanú aj dávky,ale samozrejme ešte doplním,že keď výberu rodicak v ČR,potom môže požiadať na SR o tzv ,, dorovnavaciu dávku,,a do 3 rokov bude poberať rodicak na SR
@deginko mne to je jasné...
Ahojte,tak dávam Update z úradu práce.Co sa týka poberania rodičovského zo zahraničia a potom na SR,tak sú zmeny...a to v tom,že na SR doplatia rodičovský do 3rokov iba vtedy,ak rodičovský príspevok zo zahraničia bol vyplatený v nižšej sume ako máme tu na Slovensku.Takze treba si to overiť,nvm presne odkedy tieto zmeny platia a či to platí pri všetkých krajinách,ale určite to platí pri rodicaku z ČR a asi ajz Rakuska
@linda97 to asi zavisi od viac veci...
sesterka sa vratila tesne pred materskou, matersku mala z CR, rodicak musela napisat na muza (ziju v SR, chlap robi v CR). Tu jej nedavaju vobec nic, ani kocikove nedostala a teraz si nie som ista rodinnymi ci ich uz ma alebo nie...