Rodičovský príspevok na dve deti?

ericka88
31. aug 2010

Dobry den..moja svagnina ma 7 rocnu dceru(mala nema otca-nedostava vyzivne) a teraz je pred porodom s druhym dietatkom...jej priatel uzna babetko a bude sa on starat ale nebyvaju spolu..teraz nastupila na matersku ale na urade povedali ze nedostane nic kym sudom neurcia vyzivne na dieta..ja tiez nebyvam s priatelom a mam spolu dieta ale nepotrebovala som chodit na sud aby sme si urcili vyzivne(maly ma uz 2 roky).. tak by som sa chcela spytat niekoho kto sa v tom vyzna ze co by musela vybavit..kolko by vlastne dostavala..podotykam ona nepracovala takze len na rodicovsky prispevok ma narok a jej priatel je podnikatel..nema fixny plat.. dakujem za pomoc..

maznacik007
31. aug 2010

dostane RP vo vyske cca 165 Eur a pridavok na dieta vo vyske cca 22 EUR toto dostane mesacne odo dna porodu vyplacane mesiac spetne.. na toto ma narok... a samozrejme na jednorazove porodne a priplatok k nemu

uradnicky pravdepodobne mysleli davku v hmotnej nudzi tak ano na tu narok nevznikn pokial nie su uplatnene zakonne naroky ako je aj vyzivne na dieta

ericka88
autor
31. aug 2010

ale teraz by mala dostavat rodicovsky prispevok ci davku hmotnej nudzi?alebo zeto ze ma dve deti ma norok aj na obe?