Rodičovský príspevok na druhé dieťa

domincek
30. okt 2013

Ahoj zienky,

viem isto je tu toho vela na tuto temu, no ja naozaj nemam cas nejako sa tu hrabat v diskusiach. Tak sa chcem spytat,, nas prvy drobcek bude mat 2 rocky a teraz v pondelok sa nam narodi dalsie babo, a viem, ze treba rodicovsky prispevok prehlasit na mladsie dieta, no neviem, ake papiere a potvrdenia k tomu treba, kam ist? kedze som nepracovala aj na prveho som brala len rodicak. a ako je to s tym prispevkom na starostlivost o dieta? da sa to aj v pripade, ze maly bude doma, teda nebude v jasliach ani v skolke? dakujem za kazdu radu.. 🙂 prajem pekny vecer... 🙂

matozazzo
30. okt 2013

co sa tyka RP ti neporadim, asi len ist nahlasit na UPSVaR, ale Prispevok na starostlivost musis kazdy mesiac dokladovat potvrdenim z jasli, ze si zaplatila. Takze ak ho mas doma (a nie v jasliach), tak nan nemas narok

miskax2
30. okt 2013

@domincek ahoj rodicovsky si prehlasis jednoducho úrides na urad a vyplnis papiere tam ti uz vsetko povedia mozes to prehlasi ked sa ti narodi alebo az ked bude mat starsie tri roky ze tam ti skonci a ty si zahlasis mladsie dietatko. ja som to urobila hned ved aj tak som tam behala skrz porodne tak som to vybavila jednou cestou 😉