Dobry chcela by som sa opytat .Som na materskej a od noveho roku idem na rodicovsky prispevok a malym. Ma pol roka.Ale mam este aj dcerku , ona bude mat 2 vo februari a jedna znama mi povedala ze by som mala dostavat rodicovsky prispevok na obe deti tak ci mi niekto nieco k tomu nevie poradit. Dakujem krasne za odpovede.
@luckabj82 tak ako píše
@babulka123 rodičovský len jeden
dakujem krasne za odpovede...🙂
Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke na stránke www.najpravo.sk. V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí. V druhom z nich je samostatná kapitola venovaná rodičovskému príspevku.
Tu sú linky na vyššie spomenuté články:
@babulka123 ale mala by si dostávať ešte nejaký príspevok za starostlivosť o dieťa do 3. rokov. ... myslím,že je to okolo 40 € ale tú sumu len strieľam,ale baby v našej téme to raz spomínali.... @inneska vieš poradiť ?
je to príspevok na starostlivosť o dieťa do 3 rokov, je to síce iba na 2 mesiace(od narodenia mladšieho dieťaťa do veku 6 týždňov, teda ak sa narodí koncom mesiaca, tak to výjde na 3mesiace) a je tuším 41,2€ a treba o to žiadať na úpsvar 🙂 len neviem po akú dobu sa dá žiadať spätne 😕 ja som žiadala hned ako sa dcérka narodila...
@koniarova áno dá sa, len dieťa musí mať menej ako 3 roky, ak by náhodou malo narodeniny v tých 6tich týždňoch tak sa príspevok počíta len do narodenín..mne to vyšlo len na tie 2 mesiace, ale aj to potešilo, za vypísanie papiera(a potom dodatočne RL staršieho dieťaťa) 😀 a škoda že si nevyužila, asi ani vela mamičiek nevie, že sa aj toto dá...
tak o tomto som nevedela ani ja .. kurnik ze to nepovedia automaticky... uz fakt v tomto state treba setrit na mamickach na materskych.. juuuuj aka siom napalena.. nie ze by sa ma to bytostne dotykalo ale aj tak z principu
ak sa nic o 1.1.2012 nemeni tak nie.. rodicovsky budes dostavat len jeden a dvoje rodinne pridavky..