ahojte baby chcem sa spytat.Mam dceru 2 roky a 4 mesiace od septembra ide do skolky ale tri roky bude mat az v decembri.Myslela som si ze bude v skolke cely den a ja budem poberat do decembra rodicovsky .Ale dnes mi kamoska povedala ze to neplati ze ak chcem poberat rodicovsky prispevok do 3 rokov dietata a dieta je v skolke tak musi byt len na 4 hodiny a mam si pytat od riaditelky na papier potvrdenie ze je na 4 hodinky.Nemam s tym problem ja budem len rada ked bude na 4hodinky lebo je dost mamickarka ale keby sa jej tam pacilo a chcela ostat aj spinkat tak potom pridem o ten rodicosvky?lebo zas druha kamoska mi vravi ze to nie je pravda ze ju mam dat na cely den do skolky a rodicak dostanem do tych 3 rokov automaticky.A neviem si vybrat ktora vravi pravdu.Do roboty sa vratit nemozme lebo miesto mi zrusili ze mi daju vypoved po 3 rokoch aby som mala odstupne ze mam cakat.Druha kamoska ma rovnako staru dcerku ako ja boli sme spolu v porodnici a tiez dava dceru na cely den do skolky a bude sama doma do decembra.
dakujem velmi pekne za rady takze kludne moze ostat cely den v skolke teda ak nebude vyvadzat 🙂
asi tak to myslela lebo viem ze ked je predlzena rodicovska tak vtedy moze byt na 4 hodinky ale to ja neplanujem je zdrava a chcem ist aj do roboty ked sa ovsem najde kedze so mnou nerataju v tej starej.Este raz vdaka baby
@alietam normálne pozeráš RP do 3r aj keď je dieťa celodenne v škôlke. A ohľadom ukončenia PP sa poraď v téme u výpovedi/skončení pp po rodičovskej dovolenke. @zalka mi perfektne poradila - ešte raz vďaka 🙂 a mám max. podporu cca 820 €. Možno budes mať tiež nárok. ...treba sa zaujímať vopred čo sa dá dosiahnuť.
Do 3 rokov máš nárok na RP v plnej výške aj keď bude celý deň vo škôlke.
dakujem dendy 1 povypytujem sa zatial mi bolo poradene ze si mam dat aspon este 5 dni dovolenky a potom nech mi daju vypoved no radsej by som robila ale co uz
@alietam v pohode daj dieťa do škôlky a ty budeš naďalej poberať do jeho 3rokov Rodičovský príspevok - nikomu nemusíš nič hlásiť. 😉
dieta moze byt normalne v skolke a ty budes poberat RP